Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudná a ve všech směrech zcela průměrná kriminálka z Antarktidy. Žádné mrazivé atmosféry se zde ovšem nedočkáme stejně jako originální nápadů či scén. Což je u Dominica Seny docela škoda. Ten si sice nikdy nebral zrovna originální náměty, ale uměl z nich natočit docela slušné standarty a třeba jeho 60 sekund mám hodně rád. Zde se ovšem ničeho takového nedočkáme. Kriminální zápletka je navíc dosti podprůměrná, vraha jsem poznal docela brzo a Kate Beckinsale nemá v zimní soupravě taky zrovna moc co nabídnout. Zkrátka pokud toužíte po dobré kriminálce, tak se rozhodně porozhlédněte jinde. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Možná jako jediný člověk na csfd jsem četl komiksovou knihu Grega Rucky, ze které film vychází, proto jsem se v komentáři chtěl původně zaměřit na rozdílnosti mezi předlohou a filmovou adaptací. Překvapivě je ale film poměrně dost věrný, hlavně první cca půl hodina je skoro nepozměněná, jedním z největších rozdílů je tak poněkud nepochopitelné zařazení prologu. Film jinak dost odpovídá představě, kterou jsem si v hlavě při čtení komiksu vytvořil a celkově ho považuju za dost zdařilý. Jedním z největších kladů tohoto příběhu o první vraždě na Antarktidě je právě ono prostředí. A to je zachyceno velmi dobře. Příběh je poměrně přímočarý a je to vlastně klasický whodunit - tedy pátrání po vrahovi, navíc na značně omezeném prostoru, jen mezi pár desítkama lidí na Scottově-Amundsenově základně na jižním pólu. Film mě prostě okamžitě vtáhnul a to bez ohledu na fakt, že jsem ho již znal! Závěrečná rvačka je naprosto výborná, koukat se na lidi, kteří se mezi sebou rvou a zároveň jsou připoutaní k lanu byl dokonalý zážitek spojující humor s napětím. Zdejší nízké hodnocení ani poznámky k režii Dominika Seny nechápu. Ta sice je poněkud rutinní a třeba David Fincher by z toho vytřískal víc, ale pořád dost dobrá. Ona ani ta předloha není úplně geniální, navíc co funguje v komiksu nemusí automaticky stejně dobře pracovat i ve filmu. Ale rozhodně to není tak špatné jako to vypadá ze zdejších 53% (dle 406). A to, že středobodem většiny zdejších komentářů je scéna s Kate Beckinsale ve sprše, nevypovídá o kvalitě filmu, ale o pozoruhodných preferencích hodnotících... ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Další zprasená komixová adaptace. Dominic Sena není vůbec schopný budovat atmosféru, jeho režie je rutinní, scény s dramatickým potenciálem vyzní naprázdno a o nějakém napětí snad ani nemůže být řeč. Když je tím nejpůsobivějším na celém filmu samoúčelná scéna s Kate Beckinsale ve sprše, tak se tu opravdu něco ošklivě pokazilo. Přes to všechno se ale dá Whiteout přežít, letos se v kinech objevily už větší zvěrstva... 40% ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Pro mě nuda a nic než nuda. Ze začátku slibně se rozvíjející příběh postuně přešel do naprosto zmatené a nelogické hlouposti. Výběr prostředí byl zajímavý, ale jak se začalo teoretizovat o jaderných zbraních, tak se mi protočily oči, jelikož už mi došlo (i když nakonec šlo o diamanty), že příběh se pomalu a jistě ubírá špatně a že toto nebude pro mě (a beze srandy sem už od začátku tušil, že doktůrek tam bude hrát významnou roli). Nebýt Kate Beckinsale, tak jsem se možná ani nedodíval. Slabší průměr a přemýšlel jsem dokonce i o jedné hvězdičce. (Viděno 11.02.2010) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Náhodou je Bílá smrt docela dobrý film, než jak se tady prezentuje. Dokázal mě zaujmout už logem společnosti, která nad filmem držela ochranou ruku. Ještě aby ne, když se jednalo o Warner Bros a ten byl kompletně zamrzlý a zasypaný sněhem. Od toho by ale člověk zákonitostně měl čekat daleko víc, než jsem se ve skutečnosti dočkal já. Ale tak nějak jsem si zvyk, že i od nich kolikrát přichází nesmysly, které nemají ani hlavu, ani patu a člověk se diví, proč do toho ty prachy vůbec cpou. Bílá smrt se tváří solidně. Vždyť je to docela zajímavý kriminálka z prostředí Antarktidy. Ta se snad ani jinak tvářit nemůže. Jeden z průserů je příběh, který se celou dobu táhne jak dědek, když se nocí vrací navátej z knajpy. A ten ještě horší průser je především v efektech, který jsou naprosto trapný a kolikrát bych je přirovnal i k filmu Jezero 3, což je jeden z nejdebilnějších filmů, co jsem kdy v životě viděl a viděl jsem ho čerstvě po tomhle filmu. (Alespoň jsem se u něj ale zasmál). Tady jsem se pro změnu nesmál vůbec, ale ono ani nebylo proč. Kdyby si tvůrci rozmysleli, jestli z toho chtějí kriminálku s efekty nebo přírozenej film o první vraždě na Antarktidě, tak to tak udělaj. Jenže neudělali. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natáčaný v Kanade na území štátov Manitoba a Quebec. (matkoulko)
  • Když Carrie Stetko (Kate Beckinsale) otevírá ocelové dveře, vítr převrhne hrnek s čajem a tekutina okamžitě zamrzne. Při teplotě mínus 65 °C se ale postava prochází po Antarktidě bez zahaleného obličeje. (Dlee)

Reklama

Reklama