Reklama

Reklama

Kapela přijela

  • Izrael Bikur Ha-Tizmoret (více)
Trailer

V jeden obyčejný den přijíždí  do Izraele z Egypta osm hráčů Alexandrijského policejního ceremoniálního orchestru. Mají zahrát na otevření arabského kulturního centra v Petah Tikva, ale pro chybu v komunikaci odjedou autobusem do Beit Hatikvy, zcela jiného města uprostřed Negevské pouště. Egypťané v policejních uniformách se seznámí s několika místními, kteří se zvědavostí reagují na jejich skupinu, jsou přátelští a obezřetní a během jejich návštěvy jim poskytují útočiště, jídlo, hudbu a společnost. V ten den už nejede žádná doprava do města a v pouštním městečku neexistují žádné hotely, kde by se mohli ubytovat. Majitelka malé restaurace Dina (Ronit Elkabetzová) je pozve, aby zůstali na noc v jejím bytě, v bytě jejích přátel a v restauraci. Následuje zvláštní noc tichých příběhů, přiznání a vzájemného pochopení. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hudba spojuje lidské duše. 1) Úsměvný trochu nahořklý film se spoustou náznaků a zástupných symbolů pěkně zobrazuje arabskou a izraelskou mentalitu._____ 2) Ve druhém plánu pak sonduje duše opuštěných osamělých lidí._____ 3) Oceňuji praktické cvičení na téma, jak svádět dívku._____ 4) Zaujal mě přitažlivý 30letý Palestinec Saleh Bakri (učí svého izraelského kolegu, jak si namluvit dívku)._____ 5) Výstižný koment: Aluska88****, karlee****. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Očakávania treskúceho humoru od tohto filmu by museli skončiť sklamaním. Aj keď to určite evokuje situácia, ako sa arabská kapela dostane v židovskom štáte omylom na úplne nesprávne miesto v nejakom zapadákove a ujme sa ich bufetárka, taká správna baba. Takže ich nechopnosť nie je žiadnym zdrojom vtipu, dokonca ani kultúrne rozdiely. V izraelskom zapadákove rozdiely medzi náboženstvami nie sú podstatné, a možno aj preto, že Arabi nie sú priliš ortodoxní a Židia tiež nie sú príliš ortodoxní. V druhej polovici filmu sa objaví niekoľko fakt dobrých scén, buď z diskoteky alebo s bufetárkou, takže to vytiahli na tri hviezdy, no záver úplne bez prekvapenia bol slabší. ()

Reklama

wellar 

všechny recenze uživatele

Herci si odo mna tych 5 hviezd zasluzia .. Tolko ludskych pribehov tu je, ze by clovek rad spoznal kazdeho osud este viac ...Najhlbsi a zaroven najvernejsi mi prisiel pribeh mladeho otca a jeho neprijemne sa spravajucej manzelky. Ako zaver skladby - bez zvuku vznesenych nastrojov a fanfar - aj on skoncil vo svojom zivote. Sice nie majestatne ale ani smutne. Asi to som si z tohoto filmu zobral. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Skvělý tragikomický film balancuje na pomozí absurdního dramatu, černého humoru, dokáže pohnout (vkusně bez vydírání) diváka osudem svých postav, které působí reálně. Velmi zajímavý film, jaký jsem už dlouho neviděl, rozhodně mě zaujal, není třeba mluvit, důležitější se vcítit a něco správně udělat... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

pomalý nevtíravý artově laděný film, příběhem však jednodudušší a veškeré dění tvoří "běžné" rozhovory mezi všemi postavami a napětí většinou nedorozumění vzniklé rozdílem kulturních a náboženských postojů. Přesto však velmi lidské a decentní. Humoru tam tolik není a do komediálního žánru bych ho osobně nezařadil - jak je uvedené v infu o filmu. Dávám slabší 4* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl státem Izrael oficiálně vyslán do soutěže o Oscara pro nejlepší cizojazyčný film, ale protože se v něm mluví převážně anglicky, byl Akademií diskvalifikován. Místo něj tedy Izrael nominoval film Beaufort (2007). Angličtina ve filmu slouží jako dorozumívací prostředek mezi egyptskými Araby a izraelskými Židy. (Iggy)

Reklama

Reklama