Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film absolutně netuší (resp. jeho tvůrci) čím chce být. Příliš komický není (zastřelená těhotná žena) i když několik scén je značně k pousmání. Akční rovněž není a válečná tématika je tam popsána tak aby se to tvůrcům co možná nejvíce hodilo do krámu. Diane Kruger jako velitelka skupiny odpadlíku je opravdu vrchol cele tragédie (řekl bych že úmyslný tah). Gere v nezvyklé roli (emoce mu nevěřím) loosera a vnitřně poněkud roztěkaného novináře nebyl úplně nejhorší, nicméně jako idola žen, či akčního klaďase si ho dokážu představit mnohem lépe. Celkově fungují tak dvě tři scény, tak deset dvacet vyloženě nefunguje a skoro všechny mne nudily. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

přiblble konspirátorský vhled na konflikt v Jugoslávii - "Liška, to je ten parchant, co za to všechno může." Nepravděpodobnost zápletky je obhajována přímými svědectvími reálných reportérů, úvodním a závěrečnými titulky. Ale film je udělán tak podivně žánrově rozcepeným stylem, že to vážně všechno působí nedůvěryhodně - podobný pocit ve mě vyvolával naposledy Lord of War Andrewa Niccola, což je ovšem režisér, kterej té formě dá určitou zábavnost, takže co u něj působí absurdně je tady jen přiblblý. Postavy ztvárněné Gerem a Howardem spolu navíc existují v bizardním a nepříliš pochopitelném pa-vztahu, a celé jejich dobrodružství nejvíc ze všeho připomene případy Rychlé roty. ()

Reklama

DHDV 

všechny recenze uživatele

Takové lehce komické nahlédnutí na jednu z nejhorších lidských vlastností. Film je koncipován do takové hodně „free“ pohádky, která se dobře sleduje (přehledná dějová linie) ale má docela hodně hluchých míst anebo ze scén nevyčerpá všechnu atmosféru. Herecké výkony sou docela dobré (hlavně Gere v těžké životním alkoholovém období) a ten závěr je takový hodně americký…. 3+ za zajímavý film! ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co k tomu dodat. Skvěle zpracovaný film se skvělým námětem a ještě lepším prostředím lesů v Bosně. Příběh dvou válečných reportérů, jdoucích po stopě jednoho z nejhledanějších zločinců mi připadá jako skvělé oživení všech těch žánrů, které se tu vyskytují a působí to skvěle. Celou dobu jsem se u toho bavil a to, že i když si to rozhodně nezaslouží 5*, přesto je musím dát, protože tenhle film se mi prostě nedaří a nedaří dostat z hlavy. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si ode mě zaslouží jen vysoké hodnocení, filmy o válečné Bosně sem si v poslední době zamiloval, je zde i trochu sarkistického humoru, který já rád zbožňuji. Nejvíce se mi líbil konec jak s Liškou vyjebali. No tenhle film má naznačit, proč jsou někteří váleční zločinci nepostižitelní, to je podle mého názoru taky zajímavá myšlenka, akorát s tím Karadžičem v závěrečných titulcích už to dávno pravda není. Ten Liška mi spíš připomínal Mladiče s dlouhými vlasy :) ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)

Reklama

Reklama