Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte na fotbalovém hřišti, kde jako každou neděli hraje amatérské mužstvo Emmet Rovers. Je to další mizerný zápas bez zápalu a snahy po vítězství a po nakládačce, kterou tým dostane, dokonce i bez manažera. I kapitán mužstva Bubbles (David Wilmot), který hrával v lize, vyhrožuje odchodem. Ale právě v té chvíli se objeví tajemný neznámý Walter Keegan (Brendan Gleeson), který se uchází o volné místo manažera. Nedůvěřiví mládenci si zpočátku myslí, že Keegan je fotbalový kouč, který prožívá těžké časy a musel odejít do ústraní. Posmívají se mu, ale manažerský post dostane. Walter ovšem hráče záhy překvapí. Donutí mužstvo, aby na sobě pořádně zapracovalo, a nastíní hráčům svůj cíl: chce, aby Revers vyhráli Pohár. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol jednoduchý a pravdepodobne minul svoj žáner. Film má nerovnomerné tempo, preto by potreboval lepší strih. Napriek tomu to bolo celkom zábavné a aspoň sa to nesnažilo byť niečím, čím nebolo, bol to príbeh o malom tíme a ich opitom manažérovi. Oceňujem, že film nepodľahol tradičnému šťastnému koncu, v ktorom vyhrajú pohár napriek všetkému... 6/10 ()

adamm90 

všechny recenze uživatele

Takový podivný film, od kterého jsem si nic nesliboval, ale když jsem ho viděl, tak jsem opravdu "čuměl". Film mě opravdu pobavil. Tihle "borci" mě svým irským humorem a hrozným fotbalem dostali na svou stranu. A navíc Brendan Gleeson je dobrý herec, což ukázal i ve svém dalším snímku "In Bruges". ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná podivnost s tematikou pralesního ligového fotbalu a týmu loserů, kterou postaví do latě hodně svérázný kouč Keegan ve výtečném podání Brendana Gleesona. Bylo by to mnohem lepší, kdyby se tvůrci nepokoušeli celé to zdobit mimoňskou biblickou symbolikou (z některých řečí jde hlava kolem, skutečně naprosto mimo mísu) a kdyby byl celý film v rozhodující chvíli sestřihaný tak, aby se z finále nestal zmatený a nesourodý guláš. Bereme-li to jako obdobu Kachyňova Koženého slunce, pak nutno sportovně přiznat, že česká vesnice tyhle irské čutálisty v pohodě strčí do kapsy humorem i atmosférou. A to už vůbec nemluvím o podobně laděných ostrovních věcech, jako je třeba Do naha. Skutečně až druhá liga. ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Zábavná Irská komedie, která se nejspíš nebude líbit každému, ale ten kdo má rád humor z ,,ostrova´´ tak si přijde přinejmenším na své... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S futbalom som to mal vždy ťažké, pretože filmy s ním ma nikdy nijak zvlášť netrhali za srdce. Športový film s každým iným zameraním si pozriem rád ale okolo futbalu sa toho točí toľko, že na filmovom plátne mi to už nejak nešmakuje. Ale týchto pár minút strávených pozeraním tejto oddychovky určite neľutujem. Našťastie sa film dosť dobre drží na hrane trápnosti, čo zachraňuje aj rola Brendana Gleesona. Ja by som sa na podobných típkov šiel určite pozrieť. 60%. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama