Reklama

Reklama

Zavraždění Johna Lennona

(festivalový název)
  • Velká Británie The Killing of John Lennon

Obsahy(1)

Filmové zpracování citlivého tématu tragické smrti Johna Lennona. Snímek Andrewa Piddingtona podává svědectví o Lennonově vraždě stejně jako o tom, co po zrůdném činu Marka Davida Chapmana následovalo, tedy jeho zatčení a vyšetřování. Paralelně s tím zaznamenává i šok, který informace o smrti Johna Lennona vyvolala v celém světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

jcall2bad 

všechny recenze uživatele

Když Chapmanovy slova nedávají jakýkoliv smysl, když je jeho fixace na Holden Caulfield pochopena jako něco, co nemá jakýkoliv hlubší význam, než velmi základní zřetelný puberťácký pocit úzkosti, tak už mě napadá jen jediná otázka: Jaký je cíl tohoto filmu? Pokud měl objasnit důvody akcí tohoto šílence, pak selhává, jelikož prostě zesiluje fakt, že Chapman jednoduše zešílel. ()

TroyCastor 

všechny recenze uživatele

Až co předvedlo USA se snímkem "Chapter 27"(hrozné!!) mě utvrdilo a samotného přesvědčilo v mém předešlém hodnocení 4* (předtím jsem uvažoval spíše o 3*). Britové tu udělali kvalitní práci...přiznejme si, že točit film o takovém ubožákovi jako byl Chapman není snadné... ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

"I was Mr. Nobody until I killed the biggest Somebody on Earth." A to je přesně ten důvod, proč si myslím, že jména takových lidí by se neměla ani připomínat, natož o nich točit filmy. ()

murderbird 

všechny recenze uživatele

průměrné a snadno předvídatelné drama s obsesivním psychopatickým mešuge v hlavní roli. co tenhle film odlišuje od všech ostatních niterných příběhů velkých vrahů je snad jedině mučednický status johna lennona. při tak nudném filmu o tak nudném člověku se navíc touha někoho zprovodit ze světa a zažít tak alespoň na chvíli nějaké vzrušení jako mark chapman nejeví zrovna nepochopitelně. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama