Reklama

Reklama

Země pod Araratem

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1989, 25 min

Režie:

Milan Maryška

Hudba:

Josef Spitzer

Hrají:

Radovan Lukavský (vypravěč), Ladislav Mrkvička (vypravěč)

Obsahy(1)

Zemětřesení v Arménii roku 1988 – a to, co po něm zbylo: hrůza, bolest – ale také touha k dalšímu životu. Cesty s českou humanitární pomocí postiženým využil filmový štáb k natočení působivého dokumentu… (LFŠ 2007) (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Hrozné. Nikdo si nepřeje něco takového zažít. Byli jsme tam s manželkou ten rok v srpnu na dovolené v těch Zakavkazských republikách, takže máme k tomu trochu osobní vztah. Kdo by si pomyslel, co se tam v prosinci přihodí... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Schází zde,kdo čte kk tomuhle filmu o zemětřesení v Arménii komentář. R.Lukavský a L.Mrkvička. A taky mi zde chybí informace, že tenhle krátký dokument občas vysílá CSFilm. Těžko se takový smutný film, kdy přírodní katastrofa obrátí život lidem zcela naruby, tak hodnotí hvězdičkami. Je jasné, že by to asi nechtěl zažít nikdo, ztrátu těch, co má člověk rád, třebaže se něco takového může udát kdekoli. Proto použiji ono okřídlené, že dokud se to někomu nestane, tak se mu to těžko popisuje. Pozůstalím nezbývá, než se s tím traumatem nějak vyrovnat, naít si důvod, proč žít dál. Čím je člověk mladší, tím to jde relativně snáze, ale horší je to u těch starších. ()

Reklama

Reklama