Reklama

Reklama

Babička čarodějka

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo / USA, 1977, 8 min

Obsahy(1)

Italská pohádka připomínající českou Hrnečku vař, jenže tady kouzelný hrnec místo kaše vaří špagety a neposlušný kluk jimi zaplaví celé město. (Letní filmová škola)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Deitchovi filmy jsou všecky takové naučné (většinou podle klasických předloh) a tajuplné pro svůj příběh a atmosféru, a i tohoto filmečku to nebylo jinak. Mě se ta taliánská variace na známou českou pohádku "Hrnečku vař" moc líbila, animace také nebyla špatná a Cupákův hlas se sem hodil .."Ale jednu věc nesmíš nikdy udělat, nikdy se nesmíš dotknou mého hrnce", na to nezapomeň, řekla Streganonna Antonínovi..Tak milé děti, néé, že se budete doma dotýkat mamimnčina hrnce ze které vám vaří vaše dobrůtky! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kombinace Čarodějova učně a Hrnečku vař s morálním ponaučením, jak už to u pohádek bývá. Příjemná kresba evokuje Itálii, Cupákův jedinečný hlas umocňuje prožitek. Na konci není Antonínovi věru co závidět. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Na naši klasiku nedám dopustit, ale tato italská mě pobavila ještě více než pohádky o českém hrníčku kašičkovaru. Asi proto, že dávám přednost špagetám před krupicí a láska prý prochází žaludkem. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Gene Deitch nám tady svými krátkými filmy pro děti v dobách komunismu podporoval to, čemu se dnes vznešeně říká multikulturalita. Jeho zpracování různých světových pohádek vždy odpovídá té které kultuře - v tomto případě italské. A tak kromě vaření kaše můžeme vidět i vaření špaget - to vše v kulisách slunné Kalábrie. Víc tady vynikne stará lidová moudrost, že "Kdo si co navaří, to si také sní", Antonín totiž musí všechny uvařené špagety spořádat sám. A zůstává zjištění, že kdo chce moc, nemá nic - proto hodná babička zakázala Antonínovi dotýkat se hrnce :-) ()

Reklama

Reklama