Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne zažije mladý Fabio šok. Jako sociální pracovník, zaměstnaný ve věznici, podle spisu pozná v jednom provinilci svého otce, odsouzeného před dvaceti lety za vraždu. Fabio připravuje vězně na budoucí zařazení do společnosti a možnou součástí této přípravy jsou jejich krátkodobé pobyty na svobodě. Fabio se otci, který ho naposledy viděl jako malé dítě, dá poznat a vypraví se s ním na zkušební „výlet“ do města. Společné putování ulicemi se změní v cestu proti proudu času, jitřivou, plnou bloudění a nepřekonatelných překážek. Vesměs si nerozumějí, dochází k prudkým konfliktům, hněvivým rozchodům a vzájemným obviňováním, propast mezi nimi vede k tragickému finále. Film přesto nevyzní zcela beznadějně, ti dva si přece jenom dokázali něco o sobě sdělit a Fabio nebude na svého otce po celý život vzpomínat s nenávistí. (MFF Karlovy Vary 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tradiční festivalové téma o nelehkém sbližování otce a syna. Jejich setkání sice ze začátku výrazně šustí papírem, ale tento typ filmů stál vždy spíše na hercích. Ti jsou zde zcela dokonalí. A tak ani moc nevadí, že je to celé předvídatelné, jelikož to i tak funguje na výtečnou. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

42nd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2007 - FOCUS ON NEW ITALIAN DIRECTORS - Nová generace Italského filmu - 90% ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama