Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Trošku to stráca na dramatičnosti a vierohodnosti, keď si človek vedomí, že aj v tých najnebezpečnejšie vyzerajúcich scénach sa za ním plahočí minimálne jeden človek s kamerou v ruke. Každopádne naozaj zaujímavých informácií k prežitiu je tam požehnane v každej jednej epizóde a k tomu priložený recept na nejakú miestnu deliaktesu, ktorá síce nezaženie hlad, no zaručene vás pri pohľade na ňu prejde chuť jesť (tá gigantická larva zatiaľ vedie). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Edward Michael Grylls, prezývaný Bear (medveď), je týpek, ktorého len tak niečo nezaskočí. Svoje dlhoročné skúsenosti a náročný výcvik z armády, špeciálnych vojenských jednotiek SAS teraz využíva ku tomu, aby ukázal televíznym divákom, to ako sa dá prežiť v skutočne nezávideniahodných situáciach. Dokáže prežiť na tých najnehostinejších, najnebezpečnejších miestach. Nezloží ho vyprahnutá púšť, hustý prales, zahnívajúce močiare ani chladné ľadové planiny. Jeho vytrvalosť, zručnosť, fyzická aj psychická kondícia a znalosti prírody sú obdivuhodné. Je to chlapík, ktorý dobre vie, čo je "Nutné k prežitiu". *** ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z každého dílu dýchá pocit, že je to vše připravené, že za kameramanem stojí tým hrdlořezů, kteří Bearovi stloukají vor, chytají zvěř, z marcipánu vyrábí imitace červů a v noci dělají stínové divadlo na stěnu skaliska, aby se Bear nenudil mezi natáčením. To všechno beru, protože i přes to všechno je seriál velice zábavný a zároveň poučný. Dech beroucí dobrodružství je natolik podmanivé, že divák nakonec na toho kameramana a jeho tým brzo zapomene a plně se nechá vtáhnout do zrádné a nebezpečné divočiny. Pro ty, co se v životě nedostanou dál, jak na dovolenou do Bulharska asi není takovým přínosem, ale i tak lze zde čerpat neocenitelné rady nutné k přežití. A úplně je pak nejlepší, když na konci Bear Grylls grills a bear. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost, při které se můžete spoustu věcí přiučit, ale taky se místama pěkně poblít. Grylls je bývalej člen elitní britské speciální jednotky, alpinista a všeobecně dobrodruh, takže se nechává na začátku každýho dílu vysadit někde v divočině (lesy, skály, pouště, bažiny, hory, džungle,...), ze které se potom musí svépomocí dostat do několika dnů do civilizace. U sebe mívá většinou jen padák, kapesní nůž, bandasku s vodou a někdy křesadlo. Je to velmi zajímavé, ale časem už se to okouká. A pozor, uvidíte zde i nechutnosti typu pojídání červů, pavouků, očí vysoké, ukrývání se před písečnou bouří v břišní dutině rozjeté zebry apod. Doporučuju! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Poznáte lepší dokumentárny seriál než "dobrodružstvá Beara Gryllsa"? Dozvedeli sme sa, že ak ste na púšti, najlepšie je vymočiť sa na kus látky a obaliť si ňou celú hlavu. Ak vám ešte nejaká kvapka ostane, nezabudnite ju vypiť, nevadí, že vás ponadrapuje ako Bearsa, naučili sme sa že v Južnej Amerike nie je nič lepšie v prípade nedostatku jedla ako "vyprážaná" tarantula. Takých 5-10 minút z každej strany bude stačiť. Vieme že obrie larvy v uschnutom dreve chutia ako mazľavý studený sopeľ. Vieme, že uštipnutie včely vám môže spôsobiť opuch tváre, kedy sa vám hlava zväčší do dvojnásobnej veľkosti. A mnoho mnoho ďalšieho. Človeku je až škoda, že sa nikdy nestratí niekde v Indonézií. Toľko sme sa neučili a nikdy to nevyužijeme. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Firma Gerber prodává vybavení pro přežití nesoucí název „Bear Grylls“. Design vybavení vychází právě ze vzájemné spolupráce Gerberu a Beara. (fox171cz)
  • Bearove skutočné meno je Edward Michael Grylls. (Philip_J_Fry)
  • Bear Grylls v seriáli často prezentuje, ako dôležitá je viera a ako pomáha pri stratégii prežitia. Sám je kresťan. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama