Reklama

Reklama

Napříč časem

Trailer

Dvě války, dva naprosto odlišné světy, které dělí dvě století, spojuje jedna rodina a její sídlo. Píše se rok 1944 a třináctiletý Tolly Oldknow (Alex Etel) jede na Vánoce k babičce (Maggie Smith). Jeho matka zatím ve válkou zasaženém Londýně pátrá po jakékoli zprávě o chlapcově otci. Ve starobylém domě se hoch stává nejen očitým svědkem událostí z napoleonských válek, ale nakonec i jedním z účastníků dramatu. Skrytý očím svých předků Tolly pomalu odkrývá dvě stě let staré rodinné tajemství. Než tuhle záhadu úplně rozluští, prožije své dosud největší dobrodružství… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové trochu televizní, trochu šmrncnuté Lvem, čarodějnicí a skříní, pomalu vyprávěné bez větších zvratů, asi jsem čekal víc. Nelíbila se mi kamera, z anglického venkova se dá vytřískat daleko víc a tahle byla nenápaditá, šedivá. Nelíbil se mi ani hlavní "dětský" představitel, takový fracek jakýsi :-). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Do starého rozľahlého sídla zasadená duchárina o jednom starom zločine mohla byť hororom v štýle The Others (plus je tu aj tá druhá svetová vojna), ale ide o rodinný, až detský film v klasickom britskom elegantnom kostýmovom štýle, kde samozrejme nesmie chýbať Maggie Smith. Nič proti tomuto prístupu, len divák postupne získa dojem, že z hľadiska prelínania dvoch svetov a ich koexistencie sa ani zďaleka nevyťažilo maximum. Podobne je na tom aj finále, kde sa dozvieme síce všetko dôležité a mohlo ísť skutočne o veľkolepé divadlo, ale proste nejde. Nakoniec si detský divák odnesie z filmu posolstvo, že aj tak nemá zmysel sa trápiť kvôli mŕtvym, pretože sa všetci stretneme v posmrtnom svete a budeme všetci šťastní. Skúste im potom vysvetľovať opak... Každopádne príjemná hodinka a pol, kde najviac neprekvapivo poteší účasť Carice van Houten. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fajn dobová podívaná. Přesně takovéhle britské filmy mám rád. Prvotřídní obsazení (ale samozřejmě to táhne hlavně skvostná Maggie Smith), nádherné prostředí a atmosféra, dobrodružství s velmi dobrým nápadem a ještě zajímavějším prolínánám času. Asi to šlo natočit lépe, na filmu se dají najít nějaké díry, ale v tomto případě to nevadí a já jsem spokojen. Rychle to utíká, příběh je zajímavý, nenudí a navíc je to tradičně anglicky hezké a sympatické. Pokud na film náhodou ještě někdy narazím, velmi rád se na něj znovu podívám. 75%. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Svojský film. Taková kombinace anglické představy o sci-fi či fantasy (á la Narnia) v kombinaci s hororovými či pohádkovými prvky, odehrávající se v prostředí zámku á la Black Mirror ze hry Posel Smrti. Svojská, ale rozhodně velmi koukatelná jednohubka. 4* --- Na závěr speciální bonus za to, že konečně někdo nechal Douga Bootha hrát zápornou roli :-). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Napříč časem vypadá vzhledově jako průměrný televizní film, ve kterém mě nejvíce zaujala (samozřejmě) Maggie Smith a nádherná výprava. Příběh sám o sobě nebyl špatný ani tuctový, ale něco tomu prostě chybělo, něco, co by mě nenutilo tak často sledovat hodiny. Ale rozhodně nelituji, že jsem tento snímek zhlédnul. Zkrátka sympatická oddychovka na volné odpoledne, která neohromí, ale ani nerozčílí. ()

Galerie (73)

Reklama

Reklama