Reklama

Reklama

Dalur

všechny plakáty
Drama / Sci-Fi / Krátkometrážní
Česko, 2006, 30 min

Režie:

Jakub Hussar

Obsahy(1)

Poetická utopie o malém chlapci a jeho velkém putování. režie: J.Hussar, Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něčím výjimečný a to tím, že jsou v něm patrně vůbec ty nejhorší herecké výkony, jaké jsem kdy viděl a to včetně amatérských filmů. Koukatelný výkon předvádí pouze Tadeáš Hussar, naopak vůdce tlupy je naprostá tragédie. Holt použít pouze dětské herce bylo možná od režiséra až příliš odvážné. Jinak zbytek filmu je o hovně a i když je to technicky krásně zpracováno (zejména ty pěkné obrázky, co zabírá kamera a možná i ti Sigur Rós), pěkně vysrané hovno pořád zůstane jenom hovnem. A i to není tak jednoznačné s tou technickou kvalitou, protože zvuk byl značně nevyvážen, což mrzelo zvlášť v noční hodině, kdy jsem film sledoval. Jo a určitě je to tak originální, lidi? Ono totiž těch filmových Falloutů začíná být už docela dost :-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten začátek vypadal naprosto úžasně, na amatérský film bych řekl až velkolepě... a pak tam děcko strašně vážně promluvilo a bylo to celé na smích. Já si nemůžu pomoct, ale ta děcka tam fakt strašně přehrávala a celkově ten film dost kazila svými špatnými výkony. Ale jinak to mělo zvláštní atmosféru, dokázalo mě to zaujmout, akorát jsem čekal, že to nakonec pořádně vyvrcholí a ono jaksi ne, byť ten konec určitou sílu má. A taky jsem čekal, že mi za tu půl hodinu bude víc představen onen postapokalyptický svět (třeba mě zajímalo, jestli dospělí zemřeli nějak hromadně, nebo se světem šíří nějaká nemoc, která zabíjí lidi od určitého věku). Ale jinak ano, snímek je to dost zajímavý a v rámci českých amatérských filmů bych se ho rozhodl označit i za povedený - až na ty herecké výkony... Lepší 3* ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +výběr lokací, uvěřitelné apokalyptické prostředí, hudba -mohla ale zaznít častěji, slabší atmosféra, dětští obyvatelé (některým není ani 10), chybý příběh/// Vykreslení prostředí je perfektní. Jen se tady nedozvím co se stalo, proč se to děje. Vše si musím domyslet. Ale o to by tak nešlo. Není to celovečení film. Možná jen herci mohli být vyšší věkové kategorie. Třebas jako v Battle Royale. Ale celkově je to lepší než předešlí počin. Takže jen tak dál/// Celkem 63%/// ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Dalsi pekny postapo film z produkce zacinajiciho rezisera. Armosfera z toho docela dobre dycha. Kdyz to ovsem prirovnam k drivejsimu projektu Toxymoron je to o neco slabsi. Precijenom herci jsou deti a moc tomu hereckemu vykonu neverim a jedna scena cyklistickeho gangu mi taky moc nesedla kazdopadne jako amatersky film obstal na jednicku jen trochu dopilovat dialoga aby to neznelo jako odrikana basnicka. Co musim jeste ohodnotit jsou vybrane lokace a hlavne tedy prazdna dalnise s mostem to me docela uchvatilo. A zaverecne resume krasnych 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ešte pred pár dňami mi meno Jakub Hussar nehovorilo vôbec nič. Keď som však zhliadol jeho krátke filmy - "Toxymoron" (2005) a najmä posledný jeho výtvor "Skeletoni" (2007), došlo mi, že je to mimoriadne nadaný režisér. Preto som si dal tú prácu a zohnal aj posledné dielo z oficiálnej trojice titulov, ktoré doposiaľ vydal. "Dalur" (2006) opäť vtiahne diváka do post-apokalyptického sveta, vďaka nápaditému nasnímaniu. Príbeh, ktorý miestami vo mne vyvolával spomienky na Kingove "Pustiny", ma tiež dokázal zaujať. No škoda tých príšerných hereckých výkonov. Práca s detskými hercami je iste náročná aj pre režisérov zvučných mien. Tam vidím najväčšiu slabinu tohto snímku. Ale inak je "Delur" veľmi dobrý poloamatérsky sci-fi. ** ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v okolí Lysé nad Labem a bývalého vojenského prostoru Milovice. (Akumulátor)

Reklama

Reklama