Reklama

Reklama

Hounddog

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dej tohto komorného príbehu o spletitých osudoch a problémoch života jednej rodiny sa odohráva na juhu Spojených štátov, počas éry najväčšej slávy Elvisa Presleyho. Predčasne vyspelé dievča Lewellen (Dakota Fanning) žije po smrti svojej mamy v biednych podmienkach s nespoľahlivým otcom (David Morse) a silne veriacou starou mamou. Preto svoje jediné útočisko nachádza v hudbe zbožňovaného Elvisa a žije len pre sen zaspievať mu... (larelay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film, který však rozehrál až moc partií naráz a tak je tu spousta nezodpovězených nebo jen nakousnutých otázek (nevím, jestli záměrně, ale spíš tu měl někdo malinko nafouklé ego), což působí docela rušivě, páč takhle si říkáte, jak by tahle dějová linie vypadala a jak zase tahleta, být dotažená do konce. Každopádně prostředí amerického jihu na mě působí, hudba a dobová atmosféra padesátých, resp. šedesátých let zrovna tak. Hned dvě hvězdy jsou však za Dakotu, která tu předvádí neskutečný výkon (i když si myslím, že do takovéto role jí ještě pár let chybělo). ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

On je to vlastně vcelku průměrný film - scénář neurazí/nenadchne, herci jsou na průměrné až dobré úrovni, zpracování v klasickém stylu amerických "indie" filmů, dusná atmosféra bluesového jihu. Ta jedna scéna, o níž všichni mluví, je samozřejmě drastická, ale myslím, že jde o uměle vytvořenou bublinu, protože je natočená velmi opatrně. Ovšem zcela neskutečný je herecký výkon Dakoty Fanning - tohle Vás dostane do kolen, tahle holka je pravděpodobně nejlepší dětská herečka, jakou jsem kdy viděl. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pořídil díky účasti dvou hereček, které mám rád. Robin Wright a Dakota Fanning a obě hrály výborně, to pro začátek. Ohodnotit příběh a dějovost, už tak jednoduché není. Filmy odehrávájící se na jihu USA příliš nemám v lásce, nemají pořádný nosný příběh a nadhazují jednu podivnost za druhou. Nechybí tradiční náboženský fanatismus, alhoholismus, špinavé a upocené postavy s intelektem na úrovni zaprané fusekle, z nichž jedné z nich se dostane do pracek nabitá brokovnice, hadi, střílení psů a znásilnění. A jako novinka demence po úderu bleskem, černošský mentor, štěňátko, světlušky, růžové auto a Elvis. No prostě strašlivej bordel a ne každej je Lynch paní (slečno) Deborko. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne neviem čo na tento snímok napísať, žiaľ neoslovil ma tak, ako som čakal. A to i napriek tomu, že obsahuje skoro všetko čo ma na drámach baví - opilecký a násilný otec, dievčinka samorost a jej vynikajúci herecký výkon, nejaký ten sen, prvé lásky, hady, atmosféra totálne zapadlého amerického vidlákova, nešťastie, osobná dráma malej dievčinky..... no spolu mi to akosi nevydalo na nadpriemerný filmový zážitok. Aj emotívna stránka bola skôr iba neutrálna, takže som sa väčšinu času nudil a čakal na nejakú lepšiu scénu, ktoré tu síce boli, ale len vo forme akýchsi ostrovčekov plávajúcich v mori ničoho. Pravdepodobne skúsenejší režisér by z tohto námetu vyťažil podstatne viac. Priemer. 60/100 ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, to nie je. Je to najväčšia zbierka scenáristických amerických klišé, akú so za posledný rok vôbec videl. Od zlých južanských mladíkov až po otrepané I love you, dad! Celý čas som mal dojem, že sa pozerám na veľkú prázdnotu, ktorá sa len hrá na sociálno- kritický film. V skutočnosti je to chabý pokus predať Dakotu Fanning v novej póze trpiteľky. To znásilnenie v polke filmu je dôkazom, že scenáristovi sa minuli nápady, tak tam dal tento extrém. Nevedel som, či mi viac vadila táto scéna alebo David Morse v adamovom rúchu, v každom prípade mám z filmu veľmi zlý pocit. Dakota tu hrá dobre, hoci vie aj lepšie, ale nadobúdam dojem, že jej herecký výkon je priamo úmerný kvalite scenára a hlavne režiséra v každom filme, kde hrá. A stabilný nadštandardný herecký výkon je to, čo jej ešte chýba k tomu, aby sa stala novou Nicole Kidman ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Deborah Kampmeier napsala scénář již v roce 1996. (muskcz)
  • Kameraman Edward Lachman musel po dvou týdnech filmování od projektu odstoupit kvůli práci na jiném filmu. Další měsíc natáčel Jim Denault, kterého téměř u konce vystřídal Stephen Thompson. (muskcz)
  • Televizní show Milton Berle, ve které zpívá Elvis Presley "Hound Dog", se vysílala 5. června 1956. Ojeté a opotřebované odtahové vozidlo, které ve filmu táhne DeSoto, nemohlo být paradoxně starší roku 1957. Červený Pontiac na Elvisově koncertě byl z roku 1959. (muskcz)

Reklama

Reklama