Reklama

Reklama

Tibet, dalajlama, poselství

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Okruh se uzavírá: vezměme tuto epizodu jako ilustraci cesty, kterou talentovaný filmař Igor Chaun lidsky i umělecky urazil od počátku 90. let – v jeho filmografii totiž jako milník figuruje svého času vlivný televizní dokument Léčba Klausem. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Unikátní filmový dokument o cestě Igora Chauna a spol. na východ, která je završena náhodnou možností udělat exkluzivní rozhovor s dalajlamou. Z několika desítek filmových štábů z celého světa žádajících o interview byl vybrán právě narychlo utvořený spolek v čele s Chaunem, který dostal svolení k audienci a rozhovoru na základě souboru otázek začínajících takto: ,,Vaše Svátosti, mohl byste nám říci nějaký dobrý buddhistický vtip?" ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Pěkný, pěkný... mám z toho trošku pocit, že Dalajláma buď není tak všeznalý, jak by se rádo zdálo, nebo se obzvláště snaží o vyhýbavé odpovědi, nebo neumí moc dobře anglicky, nebo je prostě tak 'nad věcí', že pro nás obyčejné smrtelníky vybírá obzvláště 'srozumitelné', 'jednoduché' a 'polopatické' vysvětlení. Čekala jsem víc od svatého muže... Co se týče dokumentu, je, řekla bych, dobře udělaný, poskytuje zběžný, ale celkem komplexní pohled na to, kdo že je ten dalajláma - prokládání úryvky z různých jiných filmů oceňuji. Co ce týče Tibetu, do jejich teokracie se neměl nikdy nikdo míchat... Co se týče ČR, do vládnutí nikdo nemá co míchat myšlenky teokracie... ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

a rudý mor se šířil...výsledkem je trvalá okupace, sta tisíce mrtvých, tisíce zbořených chrámů, zbylo jich kolem desíti, Tibeťané jsou v menšině, díky násilnému přesunu Číňanů do Tibetu, takže šance na obnovu je prakticky nulová. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Dokument o životní filosofii, kterou obdivuju. Chaun vytvořil ojedinělý film, jen kdyby nebyl tak nesympatický. ()

Misabarry 

všechny recenze uživatele

pro běžného smrtelníka unikátní záběry ČAF, krom dvou megafilmů, ale hlavně krásná osobní setkání se spoustou českých lidí, známých i neznámých... jj, když člověk viděl mlád, zapamatuje si. ()

Reklama

Reklama