Reklama

Reklama

Cashback

Krátkometrážní / Komedie / Drama
Velká Británie, 2004, 18 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek Cashback je předchůdcem celovečeráku se stejným názvem z roku 2006 a dá se říct, že je i jeho plnohodnotnou částí. Klip vypráví o každodenním shonu při noční směně v supermarketu a o tom, jak se s ním každý z pracovníků vypořádává - hlavní hrdina třeba zmrazí čas a snaží se zachytit ženskou krásu na papír... (cubajz)

(více)

Recenze (39)

Marys 

všechny recenze uživatele

Retrospektívne (ako som sa na to ja díval) vzato, je tento krátky snímok zostrihom pojmu cashback v konkrétnom celovečernom filme. Myslel som, že to bude nejaký skôr doplnok no inak, keď sa na to dívam z chronologického pohľadu, tak krátky film je veľmi dobrý a to, čo z neho vytrieskali o dva roky takisto. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Cashback (2004) je krátky film, který byl mimojiné v roce 2006 nominován na Oscara. Díky svým úspěchům se zároveň stal základem pro natočení celovečerní verze. Tu jsem právě shlédl... Ve filmu je část, ktérá z něho i přes celkovou dokonalost natolik vyčnívá, a ze které jsem zůstal naprosto uchvácen. O to přijemnější bylo následné zjištění, že právě tato část až na několik drobností představuje původní verzi o které je řeč právě zde. Absolutně nemám slov, naposledy jsem byl takto unesen z Americké krásy. Bravo! 100% ()

Reklama

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"And when I'm ready, the only thing I need to do to start time again... is crack my fingers." Lehce melancholický kraťas o nejlepším způsobu vypořádávání se s pomalu ubíhajícímu nočními při práci v supermarketu a fascinaci ženskou krásou, příjemně říznutý trochou humoru a pěknou hudbou. Ještě jen tak na okraj – jméno Biggerstaff má o dost jiný původ a význam, než by si člověk na první pohled myslel. ()

Baki 

všechny recenze uživatele

Tento kraticky filmecek jsem se rozhodl shlednou po tom, co jsem uvidel trailer na "celovecerni film". A musim rici ze me oporavdu ohromil. Vetsina lidi si mozna rekne, ze tam jde jen o nahe zenske a typka co si to uziva, ale o tom to neni. Je to o krase, skoro dokonalosti momentu. Jiste jste zazili chvili a prali jste si at trva vecne. Tenhle film je hlavne o krase a jeho hudebni doprovod je velice vkusne zvolen. 80% je jistych ;). ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní celovečerného filmu som si hovoril že tam kde končí krátky film tam by mohol skončiť i ten celovečerák, a to som nemal ani páru že skutočne existuje takýto kraťas a že bol predchodcom celovečeráku. Až po vzhliadnutí som sa dozvedel o jeho bytí. Už počas sledovania tej dlhej verzie som si vychutnal tú nádhernú časť v saintsbury's keď si hrdina zastaví čas a nechá sa kolísať stojacim časom keď letiaci čas na chvíľu zastaví. A plus si ešte veľmi dobre pamätám na tie noci v kauflandoch a teskách kedy noci nemali konca a rána neprichádzali. ()

Zajímavosti (3)

  • Po natáčení byl hotový film předložen ke schválení na soukromé projekci deseti vysokým manažerům řetězce Sainsbury's. Po skončení promítání byla přibližně polovina nadšena a druhá polovina znechucena. I přes obavy z poškození značky dali filmu nakonec zelenou. (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Režisér Sean Ellis musel vedení skutečného obchodního řetězce, který má otevřeno 24 hodin denně, přemlouvat, aby mu dali k dispozici na 3 dny jeden ze svých supermarketů. Scény, kdy jsou nakupující dívky svlečené, tak raději nechal na poslední natáčecí den a vyplatilo se mu to, protože hned následující den měl telefonát se zděšeným manažerem, který se obával, že v jejich supermarketu se natáčelo porno. (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • V každém Ellisově filmu se objevuje číslovka představující jeho aktuální věk. V případě Cashbacku je to číslo domu, kde bydlí Sharon (Emilia Fox), tedy 34. (ynot)

Související novinky

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Reklama

Reklama