Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - HORIZONS - Horizonty - Konečně můžu ohodnotit jeden z nejlepších letošních filmů z Karlových Varů. Herec a nyní i režisér Tom McCarthy svým debutem The Station Agent (Přednosta) nasadil laťku hodně vysoko a tímto The Visitor (Návštěvníkem / Nezvaným hostem) ji téměř dokázal vyrovnat. Richard Jenkins je ve filmu opravdu úžasný, konec filmu je dosti předvídatelný... - 4. místo - 95%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.37/238 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nejmenovaná uživatelka sice dobře tipne, ale bohužel jí samotné dlouho trvá, než sama zkoukne:-) Film byl skvělej, Richard Jenkins úžasnej, ve své roli, ve které se zbavoval slupek své rádoby okoralé povahy a hrál to perfektně.Postava Tareka byla charizmatická, jeho přítelkyně krásná černá gazela....celou dobu si lámu hlavu, jak by se to odvíjelo, kdyby Walter požádal Tarekovu maminku o ruku? Řekla mu přece habibti.....Byl by to úplně jiný příběh.Skvělé a dám čtyři hvězdy. ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života, jak je těžké být imigrantem a český překlad to skvěle vystihuje, jste vlastně opravdu takový nezvaný host. Byl to dobrý film, ale jen dobrý, byl jako jídlo bez koření. Možná to bylo tím, že Walter byl tak neskutečně znuděný a otrávený, až se mu povedlo otrávit i mě. Přemýšlela jsem, že bych zvedla hodnocení za opravdový konec, že to neskončilo jako klišé, kterým končí 99% filmů. Byly tam silné momenty, krásná vášeň pro hudbu, tím si mě film částečně získal, ale to prostě nestačilo. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

První půlka je výborná. Má rychlé tempo, příjemný humor a zvedne náladu o dobré dva stupně nahoru, jenže přechod k vážnému "oscarovému" fláku bolí docela dost. Skoro jako kdyby vás někdo nechal vylézt na petřínskou rozhlednu a pak vás skopnul ze schodů. Asi byste se zvládli oklepat, ale ten příjemný pocit při stoupání vám to docela zkazí. 7/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušné lidské drama, které pojednává a jasně dává najevo, že do každého života může vstoupit velká změna, i když se nám zdá, že už ve větším stereotypu ani žít nemůžeme. Film, který kritizuje politiku USA po 11. září a který úplně vyvrací onen legendární "americký sen". Co obvzláště oceňuji je fakt, že The Visitor nezklouzl do klasického happyendu, i když do něj směřoval. Richard Jenkins je v roli Waltera perfektní a k jeho hereckému výkonu nemohu říct ani popel. Další příjemné překvapení mi přichystal Haaz Sleiman alias Tarek, který pro mě byl naprosto neznámým hercem. Závěrem mi nezbývá než snímek doporučit, ale označení komedie/drama bych mu opravdu nedal, i když se pár komických situací najde :)............. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama