Reklama

Reklama

Nezvaný host

  • Česko Návštěvník (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Walter Vale (Richard Jenkins) je stárnoucím univerzitním profesorem, jehož život je pomalu konzervován v letitém stereotypu. Tento stereotyp se začíná měnit teprve ve chvíli, kde se Walter náhodně setkává s mladým Syřanem Tarekem (Haaz Sleiman). Tarek, sám skvělý bubeník, překvapí jednoho dne Waltera zkoušejícího hrát na jeho africký buben džembe a nevědomky jej tím vyzve na cestu k nalezení netušeného rozměru jeho vlastní osobnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

italka63 

všechny recenze uživatele

Nejmenovaná uživatelka sice dobře tipne, ale bohužel jí samotné dlouho trvá, než sama zkoukne:-) Film byl skvělej, Richard Jenkins úžasnej, ve své roli, ve které se zbavoval slupek své rádoby okoralé povahy a hrál to perfektně.Postava Tareka byla charizmatická, jeho přítelkyně krásná černá gazela....celou dobu si lámu hlavu, jak by se to odvíjelo, kdyby Walter požádal Tarekovu maminku o ruku? Řekla mu přece habibti.....Byl by to úplně jiný příběh.Skvělé a dám čtyři hvězdy. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Film o muži, který v sobě sice nemá talent na hraní na piano, ale zato skrývá uvnitř své lehce skomírající tělesné schránky ty nejlepší vlohy pro to být dobrým člověkem a nedocenitelným přítelem. Nebo snad jde o film o muži, který po smrti ženy přežívá, místo aby žil, což ho naučí až ukrutně sympatický Syřan Terek? Anebo jde o film ukazující americkou bídu takovou, jaká doopravdy je? Tenhle nádherný film je všechno z toho, a ještě mnohem víc. Tenhle snímek má neuvěřitelnou duši, oplývá myšlenkou a přetéká sympatičností. Obzvlášť Terek je postavou, která mi vždy vykouzlila na tváři přiblblý úsměv, ale zamiloval jsem si celou tu slavnou čtveřici. Bravo! ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Znuděný univerzitní profesor Walter učící již 20 let stejnou látku najde nový směr života díky neobvyklému setkání s ilegálními přistěhovalci žijících v jeho druhém bytě v New Yorku, kam přijel přednést článek na konferenci, kterého však nebyl ani autorem. Vstoupí do bytu a náhle potká dva nezvané hosty - Tareka ze Sýrie a Zainab pocházející ze Senegalu, kteří se stali obětí fingovaného pronájmu bytu. Tarek hraje na buben, který se jmenuje Djembe a Zainab prodává na trhu své ručně vyrobené ozdobné šperky. Magické zvuky Dejmby brzy pohltí Waltrův fádní život a postupně se i on stává svým vlastním "mistrem". Skrz rytmické zvuky Djemby se mezi nimi brzy vytvoří pouto přátelství, ale Tarek je náhodně zadržen a hrozí mu deportace. Zainab ho ale nemůže ani navštívit neboť by ji potkal stejný osud. Jejich prostředníkem se tak nestane nikdo jiný než sám Walter. Do toho všeho se ještě objeví Tarekova matka Mouna a další, tentokrát nejen přátelské spojení je na světě. Společně se snaží zachránit Tareka před hrozící deportací a film není zrovna typickým příkladem happyendu. Ač je The Visitor dost dramatický, je proložen vtipnými situacemi a dialogy, což jej staví do trochu jiného světla a příjemně se na něj dívá. Richard Jenkins v roli Waltra je výborný a pěkně předvádí různorodá emocionální rozpoložení. Šikovně napsaný a věrně zahraný snímek je ve své podstatě nejen o vztazích, lidskosti a přistěhovalcích, ale i kritickým pohledem na (ne)svobodnou Ameriku především po 9/11. (8/10) [MFFKV 2008] ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - HORIZONS - Horizonty - Konečně můžu ohodnotit jeden z nejlepších letošních filmů z Karlových Varů. Herec a nyní i režisér Tom McCarthy svým debutem The Station Agent (Přednosta) nasadil laťku hodně vysoko a tímto The Visitor (Návštěvníkem / Nezvaným hostem) ji téměř dokázal vyrovnat. Richard Jenkins je ve filmu opravdu úžasný, konec filmu je dosti předvídatelný... - 4. místo - 95%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.37/238 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Otázka: Co udělá napružený, nepříjemný vysokoškoslký učitel, když v bytě, který mu patří, najde bydlet Araba a černošku? Odpověď: Ukáže své dobré srdce a nechá je tam přespávat i nadále, přičemž ho ani trochu nezajímá, jak se do jeho bytu dostali. ... Ano, opravdu snímek "k zamyšlení" ... (ale dál to emočně celkem funguje, tak aspoň těch 60 % dám) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Hlídané parkoviště, na kterém Walter nechal své Volvo po svém příjezdu do New Yorku bylo zbouráno krátce po dokončení natáčení. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama