Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 1

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zastaralý, nenápadný a nenápaditý film. Ale zároveň tak neškodný a bez konkrétnych chýb, že mu proste niet čo vytknúť. Pamätať si aho ale budeme asi iba preto, kto sa v ňom stretol. A osobne si cením, že k ním bol scenárista stopercentne férový a obaja tu majú fakt pekné role, zužitkovávajúce parametre ich osobnostných kultov. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Příjemné, výpravné, místy patřičně velkolepé a choreograficky brilantní... Ale prakticky po celou stopáž filmu jsem se nemohl zbavit dojmu určité... Nedotaženosti? Neúplnosti? Těžko říct... Z potenciálu šlo každopádně jistě vytřískat mnohem víc... Nedá se říci, že bych byl zklamán, to určitě ne. Ale žě by mě to nějak extra nadchlo.... Kung Fu Panda byla lepší prakticky ve všech směrech... ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Na začátku miliarda WTF momentů v čele s opičím králem a jeho pohyby. Tak to jsem celkem těžko rozdýchával a stále si pokládal otázku, proč to kruci režíruje někdo, kdo má za sebou možná tak jednu hloupou myš (Stuart) a trapnou komedii s Murphym. Souboje byly umělé a Jackie Chan jako "bezdomovec" byl nechutnej. Ale... asi jsem si na to zvykl nebo se to něco změnilo, protože potom jsem se do příběhu zakoukal a bylo mi celkem jedno, že je to laciná vykrádačka Nekonečného příběhu a dalších těhle "motivačních" filmů pro mladé a mladší, kde se hrdina vrací do dávné doby aby něco velkého změnil. Michael Angarano si trošičku hraje na Shiu LaBeoufa a moc mu to nejde, Yifei Liu byla sexy. ___ Hezky to uteklo, hezké tři hvězdičky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Občas je to sice spíš komediální taškařice, než-li solidní akční kung-fu snímek, ale Jackie Chan hraje opilce s takovou chutí, že se na něj nelze nezlobit. Pánové dokazují, že se stále umějí skvěle ohánět a i když je mnoho záběrů (především pak celá Mytologie) a scén jako přes kopírák z Pána prstenů, celek je natolik sympatický a upřimný, že je člověk ochoten i při tomto průseru přimhouřit oči. Občas bych si možná představoval méně létání a více solidní akce, ale člověk nemůže čekat od východních borců to co se běžně dělá v Evropě, potažmo v US. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Angarano sice není druhý Shia a Jet s Jackiem (ten obzvlášť) nekopou tak dobře jako před lety, ale to neznamená, že by byl The Forbidden Kingdom špatný film. Naopak, je to vcelku milá pohádka na sobotní odpoledne, která je mi svojí nadsázkou a částečnou ujetostí (Opičí král je těžký WTF) mnohem blizší než většina hrané produkce od Disneyho, v čele s překombinovanými Piráty z Karibiku a jinými přeplácanými zhůvěřilostmi. Minkoffův film si alespoň na nic nehraje a když už rozjede nějakou akční sekvenci (ať už s párem asiatů či Angaranem v hlavní roli), nezapře Woo-Pingovo vedení. A Yifei Liu je strašně sexy. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jméno hlavního hrdiny, Tripitikas, je odvozeno od jména Tripitaka, mnicha, kterého doprovázel Opičí král v klasickém románu "Cesta na západ". (SG-1)
  • Jde o první hollywoodský film Jackieho Chana, na kterém se nepodílel jako choreograf. (SG-1)
  • Předtím, než Vrabčák vrhne šipku po generálovi, vyřkne větu: "Come drink with me." To je anglický název pro klasický wuxia film Spojení Shaolinů, ve kterém hrála Cheng Pei Pei. (SG-1)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama