Reklama

Reklama

Německé pohádky


Dary skřítků (E03)

(epizoda)
Pohádka
Československo, 1973, 16 min

Režie:

Ludvík Ráža

Předloha:

Wilhelm Grimm (kniha), Jacob Grimm (kniha)

Scénář:

Irena Povejšilová

Obsahy(1)

Kdo chce víc, nemá nic. Pohádka podle bratří Grimmů... Krejčí (P. Oliva) a zlatník (S. Fišer) spolu vandrují světem a jednou přenocují v lese. Krejčík na dobrou noc hraje na svou flétničku. Oba užasnou, když náhle uvidí rej skřítků, kteří je k sobě zvou. Zlatník se těší, že z toho něco „kápne“, protože lesní skřítci bývají bohatí. Ale skřítci jim oholí hlavy dohola a dají každému pytel uhlí. Ráno ale užasnou. Zase mají vlasy a v pytlích jsou zlaťáky. Krejčí se s tím darem spokojí, chce pokračovat v cestě do města, ale lakotný zlatník se rozhodne, že v lese přečká ještě jednu noc… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně krátká, černobílá, poučná pohádka o dvou rozdílných kamarádech. Oba mají to štěstí, že narazí díky flétně na skřítky, kteří jim oholí hlavu a darují uhlí. Když se však ráno probudí, vlasy mají zpět a místo uhlí zlato. Jednomu to stačí, druhému ne, a tak si počká na další noc a znovu se nechá oholit a naložit si uhlí. No a podle očekávání ráno už není tak veselé jako bylo předchozí. Naštěstí má kamaráda, který mu pak pomůže. Jednoduché provedení není na škodu a dva slušní herci také přidali na kvalitě. Pohádkový průměr, který udiví svou krátkostí. Hudba: Ladislav Simon ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hudba: Ladislav Šimon. Vypravěčka: Jiřina Švorcová. Vystupoval zde i balet ND. Celkem koukatelná černobílá pohádka podle klasické předlohy.. ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Dobrých skřítků není nikdy dost. A jestliže ještě rozdávají dary jako smích, pohodu či slané tyčinky, to pak se jim dá těžko něco vytknout. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama