Reklama

Reklama

Pouť na konec světa

(TV film)

Obsahy(1)

Středověcí poutníci se vydávali na cestu do Santiaga de Compostela, aby odčinili své hříchy, očistili duši a bylo jim odpuštěno. Dodnes mají v Belgii v trestním zákoníku: pouť ke Svatému Jakubovi. Projít tuto cestu je i dnes veliké dobrodružství.
Autoři pořadu se nechali vést doc. MUDr. Zdeňkem Susou, evangelíkem, který tuto katolickou pouť šel již šestkrát a vydal o ní dvě cestopisné knihy "Ultreia". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Teebo 

všechny recenze uživatele

Hodnocení závisí na tom, co od dokumentu očekáváte. Jestli vás zajímají historické souvislosti a religiózní stránka poutní cesty, může to být to pravé. Pokud spíše hledáte záznam osobních zkušeností poutníků, jedná se o slabý a neaktuální zdroj. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Námět k docela amatérsky natočenému dokumentu podle knihy lékaře Zdeňka Susy Ultreia napsali Angelika Hanauerová a Zdeněk Susa. Nejzajímavější na dokumentu jsou samozřejmě záběry z poutě a hlavně poutavé vyprávění lékaře Susy, který vykonal pouť do Santiaga pěšky z České republiky (postupně během několika let). Dokument je určen hlavně věřícím (ne nutně katolíkům), kterým některé duchovní myšlenky řeknou rozhodně víc než nevěřícím. Pro ty bude tento malinko duchovně laděný dokument nudným vyprávěním jakéhosi poutníka. Já za sebe spokojen, ale nic velkého od toho nečekejte. Hudební režie: Václav Fiala ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama