Reklama

Reklama

Nejsmutnější kluk na celém světě

(festivalový název)
  • Kanada The Saddest Boy in the World
Krátkometrážní / Komedie
Kanada, 2006, 14 min

Obsahy(1)

Timothy Higgins, nejsmutnější kluk na celém světě, se chystá oběsit během oslavy svých devátých narozenin. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (28)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Devil devil go away, i don't want you around no more, don't come knocking at my door." Tu písničku asi v životě nedostanu z hlavy. Jinak tento snímek musím pochválit, výběr herce a jeho trpitelský výraz byl naprosto skvělý. Jako mnozí se také divím, proč je v popisu komedie, mě to nepřišlo vtipné ani za mák. Sice tam bylo pár věcí, které měly působit vtipně, aby to nebylo tak depresivní.. mě se třeba líbili králíci pojmenovaní Salt and Pepper, nebo že i únosci ho vrátili bez výkupného, ale jinak je to dost smutný pohled do nitra malého kluka a obávám se, že v dnešním světě se tohle děje bohužel častěji než by člověk chtěl. No a ten konec... nemám slov. Ale i přesto nemůžu dát plný počet. Něco mi na tom pořád nesedělo.... Jinak závěrečná ukolébavka byla krásným puntíkem za závěrečnou scénou. 4,5* ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla tak strašný pokoj, taky bych se chtěla oběsit :-) Ale ne, teď vážně. Nepřipadá mi, že by to byl "veselý kraťas k popukání", jak se tu hodně lidí zmiňuje, pokud Vám to tak připadalo, asi jste to vůbec nepochopili. Výstražný případ devítiletého kluka, kterého nic netěší a chce se zabít. Jistě, jsou tak celkem vtipné scény, ale vesměs je to příběh smutný a ještě smutnější, když si představíte, že takové děti skutečně jsou.Opravdu mě tu zaráží jisté komentáře jistých naprosto nepochopitelných lidí..(Jinak souhlas s Eddardem) ()

Reklama

DaUr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kraťas, místy lehce připomínající Donnie Darka. Skvěle zvolený představitel hlavní role a solidní atmosféra na jedné straně, ale oproti Darkovi promarněný závěr na straně druhé - není to špatné, ale mohlo to být mnohem, mnohem lepší. Nicméně režie je povedená a kontrast mezi dokonalostí chlapcova domova a zmatkem v jeho hlavě je zajímavý, proto solidních 75%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že je to veselý kraťas. Je sice pravda, že režisér záměrně využívá světlých veselých barev (viz. pokojík), aby je dal do kontrastu s jeho smutkem, ale moc humorných momentů tam není. Mimochodem, ta scéna z tělocvičny mi úplně připomněla naše těláky na gymplu. Závěr byl pojatý na můj vkus až příliš symbolicky, proto 1 hvězda dolů. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Nechápu zařazení tohoto kraťasu mezi komedie, ale asi nejsem správný cynik, abych to pochopil. Filmové zpracování je zajímavě melancholické a plné barevných kontrastů a protikladů. Nezájem, přetvářka i pokrytectví čpí z každého filmového okýnka, ale co tím chtěl režisér naznačit, to teda nevím. Kvůli svému nepochopení dávám jen dvě hvězdy, a to je opravdu maximum. A opravdu to není film pro děti. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: X /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama