Reklama

Reklama

Duchové Cité Soleil

  • USA Ghosts of Cité Soleil
Trailer
Dokumentární / Drama / Hudební
USA / Dánsko, 2007, 88 min

VOD (1)

Dokument o pádu režimu Jean-Bertranda Aristideho na Haiti na pozadí příběhu o bratrech gangsterech z nebezpečného slumu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tak moc machruje s těma hiphopovejma kecama. A hraje si na slavnou osobnost. Jnak je mi jasný, že v tom prostředí, kde žijou, asi žádnej svatoušek nevyroste a smrt je tam denní chleba s paštikou. Mmm, můžou za to určitě američani. No ale spíš než oslavovat Chimeres nebo Lavales nebo Cannibal Army, bylo cílem dokumentu ukázat situaci na Haiti, o které spousta lidí nemá šajnu. ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Welcome to Planet of Apes. Takhle vypadá nejstarší svobodná země osvobozených černých otroků... Zhulené, vypatlané kreatury, které se chovají jak makakové mluví o míru a pomoci lidem. A korunu tomu nasadí konec, kde se mrtvým černým zmrdům zpívá tklivý song jako hrdinům.... Chtělo se mi zvracet!! Rasistická vložka: Čím jsem starší, tím míň pochopení mám pro černochy - ne pro barvu pleti, ale proto to jak se chovají, jak ničí vše kolem sebe a pak ze všeho obviňují ostatní ("krásně" je to vidět např v NY - černošským čtvrtím jsme tam přezívali "Zombie land", ve Švédsku, kde si ještě před 10ti lety nezamykali domy ani auta a teď tam mají vyšší kriminalitu jako jinde v Evropě...atd atd). ()

Reklama

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Estetizované násilie. V hranom filme viacmenej nevadí (uvedomenie si odstupu reality od zobrazovanej filmovej fikcie), v dokumente uráža. Našiel by sa u nás niekto, kto by natočil oslavný dokument o ktoromkoľvek mafiánovi alebo masovom vrahovi žien Rigovi ako hrdinovi mestskej spodiny a bohovi krvi? Že preháňam? Tak si pozrite tento "dokument" a zamyslite sa, kto a prečo je velebený, a komu je podsunutá zodpovednosť za násilnú kariéru. Nablýskané svalnaté čierne telá, hroziace samopaly, drsné rapové výpovede, láska a sex. No neni to cool? Nájomní vrahovia sú tiež sociálne cítiaci, a primerane (no drsne) romantickí. Ale to vlastne ten Rigo, keď zakrýval hlavy obetí vankúšmi, bol tiež. ()

onde 

všechny recenze uživatele

Šílený dokument, po kterém člověk dlouho nechápe na co se to vlastně díval, jestli to bylo hrané nebo ne. Přístup a otevřenost všech lidí, co se tam objeví je neuvěřitelná. Tým co tento film natočil, udělal teda solidní práci, někdo může říct, že je jakoby oslava nasílí, ale pro člověka, který vnímá rozdíl mezo dobrem a zlem tohle příjde jako opravdu působivá exkurze do tak tragických podmínek, které člověk na haiti zažívá. Je záživnější koukat na dokument, kde je vůdce nějaké formy režimu, než na popeláře, který brečí, že ti nahoře dělají ve státě bordel... ()

tigre 

všechny recenze uživatele

chapu ze pro nekoho tezce zkousnutelny a kontroverzni film nicemne tenhle dokument je vesmes hodne podarene peklo. spise nez adorace nasili vypovida o tom, ze nasili je realitou pro velkou cast sveta - zvlast pro haiti zemi, ktera si krome chudoby nese i dedictvi nasili ala tonton macoute. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama