Reklama

Reklama

Ve stínu Měsíce

  • Velká Británie In the Shadow of the Moon
Trailer

V letech 1968 až 1972 se vydalo na Měsíc celkem 24 Američanů. Zůstávají jedinými lidmi, kteří navštívili jiný svět. V tomto dokumentu vyprávějí astronauti Apolla svůj vlastní příběh a dělí se o své postřehy v souvislosti s tím, co tyto velkolepé průzkumné výpravy znamenaly pro ně samotné a pro lidstvo. Připravte se na důvěrné a odhalující rozhovory s předními členy posádek všech misí Apollo, od Apolla 8, který podnikl první let kolem Měsíce, po Apollo 17, jehož posádka uskutečnila poslední přistání na Měsíci a její dva členové strávili více než tři dny a noci na měsíčním povrchu. Rozhovory doplňují remasterované filmové záznamy NASA, z nichž většina nebyla dosud zveřejněna. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strující dokument s mnoha zřídka viděnými záběry a s krásnou hudbou. Výpovědi astronautů jsou velice zajímavé a často dojemné a vtipné. Prostě frajeři :) že měl John Young při startu rakety tep jako když nakupuje v obchoďáku mě dostalo :) :) zajímavost: astrounati Jim Lovell a Gene Cernan jsou českého původu (Lovell - děda, Cernan - prarodiče). ()

Andy. 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument plný zajímavých informací přímo od hlavních aktérů. Nejvíc "bad ass" tu je asi astronaut John Young, nutno vidět :-). Pro všechny pochybovače, kteří v rukách nedrží ani jeden jediný fyzikálně či jinak podpořený důkaz a přesto neustále vykřikují: Pusťte si aspoň poslední dvě minuty... Všem doporučuji ještě toto: https://www.youtube.com/watch?v=qUu6LZXE-uc - Další hodina nepublikovaných rozhovorů, které nakonec do dokumentu nebyly vloženy. ()

Reklama

Inphantille 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle dokument mě absolutně dostal. Čisté svědectví o největším úspěchu lidstva. U tohohle dokumentu si člověk uvědomí, proč všechno to pachtění se od nikam do nikam má smysl... I kdyby lidstvo jednou za 1000 let udělalo něco tak významného jako bylo přistání na měsíci, má to smysl. Jsem hrdý na to, že lidstvo dokázalo to co dokázalo. A jestli je to Taikonaut, Astronaut nebo Rudonaut (Rusonaut) není vůbec podstatné. My jsme to dokázali!!! ()

LoneGunman 

všechny recenze uživatele

Komentář u díla jako je tohle nemá moc cenu. Co byste kdo chtěl víc, než výpovědi samotných astronautů? Kdo jiný už by nám o tom měl vyprávět? Pro každého zájemce o kosmonautiku naprostá povinnost. Navíc je to to nejlepší motivační video, které může existovat. Pustit každému, kdo tvrdí, že něco nejde, je to moc těžké, moc riskantní... Bohužel, přesně taková je dnešní doba. Proto volám: jen víc takových dokumentů, třeba nás probudí a opět inspirují k něčemu podobně velkému a úžasnému. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument! Kdo by dokázal vyprávět o letech na měsíc lépe než ti, kteří je sami absolvovali? Astronauti jsou frajeři už tak nějak z povolání a je jedno, jestli je jim 35 nebo 80. Když jsou jejich vzpomínky navíc doplněny archivními záběry, jde o neuvěřitelně poutavou a autentickou podívanou. Speciální dík za moudra na závěr. P.S.: "Nejosamělejší muž" Mike Collins z Apolla 11 je opravdu sympaťák. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Astronauté Jim Lovell a Gene Cernan jsou českého původu. Dědeček Jima Lovella pocházel z Dolní Lukavice na Přešticku. Jako připomínku svých předků vezl Lovell s sebou na Měsíc československou vlajku při neúspěšné misi Apollo 13. Prarodiče Cernana z matčiny strany (František a Rozálie Cihlářovi) pocházeli z Bernartic u Tábora a Nuzic u Bechyně. Slovenští rodiče jeho otce, Štefan a Anna Černanovi, pocházeli z Vysoké nad Kysucou. Cernan se ke svému původu hlásí, při obou letech k Měsíci měl s sebou československou vlajku, kterou roku 1974 při návštěvě Československa věnoval Astronomickému ústavu ČSAV v Ondřejově. Českou republiku po roce 1990 navštívil několikrát, obdržel čestné členství v České astronomické společnosti, vyznamenání české Akademie věd a astronomové hvězdárny v Kleti po něm pojmenovali jednu z planetek, 12 790 Cernan. (aniiicka)

Reklama

Reklama