Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilová přeprava lokomotivy je náročná, neboť náklad je to objemný. Tříčlenná posádka tahače proto zažije na dlouhé cestě po Čechách mnohé nesnáze... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha normalizačních komedií. Ačkoliv název s obsahem slibují road komedi a slovo poprask dokonce slibuje cosi ve stylu francouzských komedií, opak je pravdou. Je to nudné, nevtipné, jalové jak trnkový keř. Humor nula, zápletky také a o poprasku nemůže být řeč ani na silnici, ani jinde. O co jde? V cihlárně klekne posunovací lokomotivka a tak je vyslána s Liazkou tří členná osádka dojet přes půl republiky pro novou. Cestou se mají stavit v Praze s důležitým dokumentem. Tam také dojde při cestě zpět už s naloženou mašinkou k oné hlavní zápletce. Bláha není schopen dokument hned předat a čeká se. Řidiči se nudí v kabině a tak Štěpnička jde přespat k tetičce (Gollová). Jenže zaspí a auto mu ujede.... Začne jej tedy dohánět... Půl filmu tak stráví v tílku s proklatě krátkými trenkami avšak se zatraceně vysoko vykasanými ponožkami rezavé barvy... Snad byl tehdy idolem žen a dívek, nevím... Dnes už to bylo jen strašidelné. Do cihelny navíc přijede kontrola, což vedoucí cihelny špatně nese a což má spojitost s onou obálkou vezenou do Prahy. Do celého ,,poprasku na E4'' se navíc zapojí i VB v čele se soudruhem Moučkou a předabovaným Zedníčkem. Nebudu spoilerovat, pokud chcete vědět jak dopadne kontrola, zda dovezou mašinu v pořádku a zda Štěpnička dožene partu v Liazu, musíte si tuto socialistickou ,,taškařici'' pustit. Dát tomuhle více než jednu hvězdu nejde a tak dávám za jednu uklidňující injekci všem těm nadšeným ploténkařům zde. * ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, kde Seznam tyhle staré pecky bere, a pro koho je vlastně vytahuje, jelikož si myslim, že se na to vždycky dívám ze zvědavosti jen já, a všichni už na tyhle filmy museli dávno zapomenout. Bohužel je tohle další zoufale nevtipná komedie, která má sice sympatické obsazení, jenže to je tak vše. Těžce dobový motiv a zpracování je už pro dnešní dobu značně archaické a celkově působí k smíchu tak možná to, jak a o čem je to natočené. Každopádně namaskovanej Kraus jako cikán je (ne)chtěně vtipná perlička. ()

Reklama

motyka52 

všechny recenze uživatele

Si pamatuju, jak Svěrák kdysi někde vyprávěl, že Vesničko má středisková vzniklo tak, že napsal narychlo pár papírů námětu na film, který nikdy neměl být zfilmován, ale bylo potřeba splnit nějaké kvóty, takže se muselo něco odevzdat. Tady u toho mám pocit, že motivace vzniku byla dost podobná, jen to bohužel narychlo nenaškrábal Svěrák. Já mám pro lidové normalizační řachandy docela úchylnou slabost, ale tady tenhle příběh o roadtripu z jižních Čech do Turnova a zpět přes Prahu je fakt tak pitomej, že se tam dá upřímně smát jen předabovanému Zedníčkovi nebo zamouřeným Krausovi s Bartoškou. ()

KarolMalina 

všechny recenze uživatele

Skvelá dynamika počas celého deja. Adekvátny výber hercov. Mierne prehnaný entuziazmus pri dovezení mašiny, ale v celku reálny obraz, ktorý sa dnes vidí mnohým smiešne, ,ale to len absenciou empatie do tej doby. Zvyšovanie hlasu a kričanie vo fabrike tiež vychádza z reality a veľmi dobre to zvyšovalo dynamiku. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Přepychový socialistický dyzajn, ale humorných scén/hlášek jako šafránu. Herecká "banda" skvělá, ale těžkopádný scénář je i na ni moc velké sousto. Štěpnička umí i komedie, ale přeslazený úsměv po mamince mu nesluší. Mimo jiných potěšili zvláště Vochoč a Homola - komičtí už od pohledu a herci par excellence. Překousla jsem i "krále" českých tók-šou, pocházejícího evidentně z "bohem-vyvoleného-národa", v roli do-společnosti-integrovaného-Roma, kterou zvládl celkem povedeně - vůbec ho totiž nemusím a nikdy jsem nemusela = vždy mi připadal jako gauner, který čeká na svou příležitost - a dočkal se. ...Komedie, která si občasnou reprízu určitě zaslouží. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Závod Šumanice byl natočen v tehdejších areálech Jihočeských cihelen v Číčenicích a ve Vodňanech. Ani v jednom se už dnes cihly nevyrábějí. (sator)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vodňanoch, Prahe, Těšoviciach, Horných Jirčanoch a v Prachaticiach. (dyfur)

Reklama

Reklama