Reklama

Reklama

To není depka, ale deprese

všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokumentární film Nadace Film a sociologie nejen o špatné náladě, smutku a depce, ale především o depresi jako o vážném psychickém onemocnění. O pocitech, situacích a otázkách, které depresi provázejí. Depresí trpí čím dál větší počet lidí. Zdaleka ne všichni vyhledají odbornou pomoc, přestože si se svým stavem nevědí rady. Mnozí se dokonce stydí navštívit psychologa nebo psychiatra, i když je nemoc tlačí na samé dno bytí. Ve filmu se o své prožitky a zkušenosti dělí lidé, kteří depresi prožili nebo s ní stále žijí. Naučili se s ní žít, naučili se ji s odbornou pomocí krotit, naučili se znát sami sebe, své rozlety i limity. Vědí, jak důležitou roli v boji s depresí hraje pochopení okolí, blízkých, rodiny. Vědí, že bez odborné léčby to nejde. Jejich vyprávění je provázeno pohledem odborníků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

halogenka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně slabé. Proč dokument o depresi musí v lidech depresi vzbuzovat? Menší okna na černém pozadí, podivné rozmazané nicneříkající záběry na zábradlí/barák/cokoli podkreslené halucinogenní hudbou... Všichni lidé s depresemi zachycení jako trosky... Proč? ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Skoro jediný film/dokument tohoto druhu v českém prostředí (nebo jediný?). "Depresi" vzbuzující či navozující pocity, kterými dokument disponuje, jsou (dle mého soudu) pokusem o vtělení se do kůže lidí, kteří mají opravdové deprese (nejde o podzimní chmury, které má asi občas každý). Bral bych to spíše jako pokus o simulaci těchto stavů, viz menší asociace... např. simulace stavu migrény (https://www.youtube.com/watch?v=SmJW8gYIN4E). Migréna také není jen bolest hlavy (kterou trpí občas každý). Díky za tento dokument na téma, o kterém se moc nemluví. Poněvadž žijeme v prostředí/době, kde se všichni snaží být 100% dokonalí. Ale to nikdo není. ()

Reklama

Reklama