Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britsko - americký snímek vznikl podle knihy Berryho Farrella "Pat a Roald" a vypráví skutečný pohnutý příběh slavné hollywoodské herečky a ženy spisovatele Roalda Dahla Patricie Nealové. Na vrcholu její kariéry v roce 1965, právě při natáčení filmu Johna Forda "Sedm žen" u ní došlo ke krvácení do mozku, které ohrozilo základní životní funkce. Následovala těžká operace a čtrnáct dní v kómatu. V té době byla Pat ve třetím měsíci těhotenství. Její rodina na ní stále čekala a manžel, slavný Roald Dahl, nepřipouštěl jinou možnost než úplné uzdravení. Pat díky jeho neústupnosti bez sentimentu postupně překonala celkové ochrnutí, neschopnost řeči, poruchy vidění a porodila zcela zdravé dítě. Ve filmu o neuvěřitelně silné osobnosti, ale i potřebě blízkého člověka, který nedovolí se vzdát i v nejtěžších chvílích, uvidíme vynikající herečku Glendu Jacksonovou, jejím partnerem je Dirk Bogarde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Trošku moc televizní film, který mě zajímal především proto, že ta Patricie Nealová byla manželka mého oblíbeného spisovatele Roalda Dahla. Ale docela to stojí za to a zvlášť Glenda Jacksonová podala pozoruhodný výkon. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

39. Zlatý Glóbus za rok 1981 - nominace (2) - Nejlepší herečka v minisérii nebo TV filmu - Glenda Jackson, Nejlepší herec v minisérii nebo TV filmu - Dirk Bogarde ()

Reklama

Reklama