Reklama

Reklama

Valkýra

  • USA Valkyrie (více)
Trailer 4
USA / Německo / Itálie / Španělsko / Francie / Japonsko / Velká Británie, 2008, 121 min

Plukovník Stauffenberg bojuje v severní Africe, ale už má Hitlera plné zuby. Poslední kapkou pro něj je, když utrpí vážná zranění v boji, a přijde tak o oko, část pravé ruky a dva prsty na levé ruce. Stauffenberg se kvůli svému zranění vrací do Berlína, kde již existuje skupina důstojníků, která se chce Hitlera zbavit. Žádný z dosud uskutečněných atentátů na Hitlera nebyl úspěšný. Stauffenberg je přizván do protinacistického hnutí a brzy přichází s plánem na převzetí moci. Hitler musí být zabit a pak se musí spustit operace Valkýra, což je povolání záložních vojsk na ochranu Berlína. Stauffenberg přepíše plán operace tak, aby to vyhovovalo jejich spiknutí. Hitler nový plán podepíše a Stauffenbergovi věří. Spiknutí potřebuje nové členy, ale ne každý je pro věc tak nadšený. Stauffenberg spolupracuje hlavně se svým pobočníkem, dále s Olbrichtem, Beckem a dalšími. Všichni jsou to muži na vysokých postech. Do spiknutí se odmítne přidat Fromm, který velí záložním vojskům, ale za Fromma může jednat Olbricht. Ve spiknutí jsou dvě frakce – vojenská a politická. Politická frakce dělá problémy a požaduje, aby s Hitlerem zemřel i Himmler. Kvůli tomu musí Stauffenberg se zabitím Hitlera počkat, i když už měl jednou skvělou příležitost. Stauffenberg nakonec získává volnou ruku a při další příležitosti spáchá atentát. Toho dne ale nejde nic tak, jak by mělo. Stauffenberg bohužel nemůže nastražit obě dvě nálože a schůzka probíhá na jiném místě, takže výbuch nemá takovou sílu. Stauffenberg i tak věří, že uspěl a že je Hitler mrtev. Valkýra je tedy spuštěna... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 346)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jakej pračůrák promítal v Cinema city v Praze na Flóře, 14.2. film Valkyra ?? Ten degen, totiž pustil film normálně jen na prostředek plátna v jakýmsi rámečku, nejspíš ve formátu 4:3 nebo spíše ve formátu mini : mini. Zbytek plátna, no zbytek, většina plátna byla "mrtvá". Za tohle jsem Vám, milá společnosti Cinema city dal prachy naposled, to si je příště radši strčím do prdele, pak je vytáhnu a sežeru, než abych je dal takovejm sračům jako jsou promítači v Cinema City. Mimochodem jestli je tady ještě někdo komu se tohle v Cinema city stalo, tak ať dá vědět, zavolám partu zfetovanejch uživatelů CSFD s kleštěma a letlampou, tady pro pana promítače a jeho prdel pozná středověk. K samotnýmu filmu nemám moc výhrad, možná kdyby byla věnována pozornost vývoji ve vlčím doupěti krátce po atentátu, přispělo by to na větší dramatičnosti, ale těžko říci, protože pidi prostor na kterej nám ta cvičená opice z promítací kabiny pustila Valkyru, umožňoval dobře si vychutnat leda tak tu černou pásku přes Cruisovo kukadlo, ta se na ten flusanec, na kterým se promítalo, totiž jako jediná vešla celá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $83,077,833Tržby Celosvetovo $200,276,784Tržby za predaj DVD v USA $27,075,544 //počet predaných kusov 1,583,970║ Tak Bryan Singer je v tomto žánri ako doma, neskutočne mu to sedí, veľmi pútavé natočené, teším sa na ďalšie pozretie. /80%/ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jako rekonstrukce historických událostí strhující. Z čistě filmového hlediska lehce strohé, ale i tak velmi nadprůměrně zvládnuté řemeslo. Singerovi se povedl husarský kousek, který se od něj tak trochu čekal. Angličtina ruší, ale člověk si po čase zvykne. Spousta scén je strhujících, postava Hitlera velice zajímavá. Za pozornost stojí fakt, že démonickou ji nedělá herec sám, ale kamera, zvolená hudba a brilantní střih. I zbytek herců je zvolený výborně. Spousta hvězd a velké množství kvalitních hereckých výkonů. Není to vyloženě zábava, ale inteligentní, syrová "opravdová" filmařina je to každým coulem. Profesionální záležitost a na sto procent čistá práce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Najviac si Valkýru užijú tí, ktorí sa radi piplajú v danej historickej problematike. Bryan Singer pristupuje k látke zodpovedne a nevyzerá to, že by si historické fakty prifarboval pre lepšie vyznenie filmu. Valkýra sa na nič nehrá, nemá „vysokoumelecké ambície“, nevyjadruje sa k politike ako Spielbergov Mníchov. Iba rekonštruuje udalosti čoby solídny konšpiračný thriller - produkčne hodnotný, dejovo napínavý, dobre obsadený (malou, ale najzaujímavejšou a najlepšie zahranou postavou je Branaghov generál von Tresckow). A v závere mu nechýbajú ani emócie ani výpovedná hĺbka, ktorá nám pripomína, že niekto mal odvahu sa o to aspoň pokúsiť... P.S. Krásna chorálová "Main Theme" Johna Ottmana. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Film bez jakýkoliv chyb. Mainstreamová režie Bryana Singera, který se snaží evidentně nic nepokazit je doplněna úžasným scénářem. Film má dvě hodiny čistého času a přesto jsem v něm nenašel hluchá místa. I když je jasné jak vše skončí byl jsem v neustálém napětí a při závěrečné scéně jsem opět na chviličku přestal dýchat. Valkýra mě nezklamala a jsem za to rád. Bavila mě, zdravě nervovala, napínala a po odchodu z kina jsem jsem měl ten správný pocit z dobře zfilmovaného díla. Tom Cruise opět fenomenální. Neumím si na jeho místě představit někoho jiného. Nezbývá mi než souhlasit s komentářem Chlupise a Sharkyho. Singerův nejlepší film, co jsem viděl. 95% " We must show. We are not al of us like him " ()

Galerie (54)

Zajímavosti (58)

  • Na nádvoří kasáren je v detailech několikrát zřetelně možné spatřit novodobu zámkovou dlažbu a poklopy kanalizačních šachet s betonovou výplní. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy přistává Hitlerovo (David Bamber) letadlo, si lze všimnout, jak v jednu chvíli všichni němečtí důstojníci zašlapávají cigarety. Důvodem je Hitlerova nenávist k tabáku, která vyústila v nacistickém Německu v jednu z prvních protikuřáckých kampaní na světě. (Jimmy15)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Mission: Impossible nabírá posilu

Mission: Impossible nabírá posilu

07.09.2019

Režisér a scenárista Christopher McQuarrie a herec Tom Cruise v sobě našli společnou zálibu už během práce na snímku Valkýra. Od té doby spolu pracovali na několika dalších projektech, až tahle… (více)

Tom Cruise opět akční

Tom Cruise opět akční

17.06.2011

V Mission Impossible: Ghost Protocol se podle všeho rozloučí s postavou Ethana Hunta. Má ale šanci na další akční sérii. Studio Paramount totiž Toma oslovilo s nabídkou na roli Jacka Reachera. Ten je… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama