Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy Holt, Henryho velice dobrý přítel a zároveň i ilustrátor jeho knihy pro děti o bobrovi Martym, zemře. Henry je zdrcen jeho smrtí a nemůže se postavit na vlastní nohy, jeho zesnulý kamarád mu velice chybí a on ví, že nikdo jiný nebude tak dobrý jako on. Sympatická Lucy se stane jeho novou ilustrátorkou, jenže Henrymu se tato dívka vůbec nezamlouvá, a tak ji jen uráží a ponižuje. Lucy se snaží jeho podivínské chování přehlížet a spolupracovat s ním, i když to jde velice těžce, ale pod vidinou tučné odměny tohle vše hodlá přetrpět. Henry s ní odmítá pracovat, ale postupem času přeci jen svolí. No a jak to tak bývá, Henry je přeci jen muž a Lucy je žena, takže je jasné, že to mezi nimi brzy zajiskří... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Říká se, že člověk potřebuje jen 1 minutu, aby zjistil, že se mu nějaký film líbí! No tak jo, vlastně jsem si tuhle větu předělal (původně se to týkalo zamilování se), ale tenhle film to přesně vystihuje! První sekunda- dva muži v pornokině se inspirovávají na dětskou knihu. Jeden z nich bez zábran sleduje dění, druhý sedí s kapucou přes hlavu a zrovna v téhle situaci by nejraději chodil kanálama. A právě tento chlápek kapucář se už od prvního mrknutí pro mě stává neskutečně sympatickým (dokonce i ve chvílích, kdy by si zasloužil "vodprásknout" z kecek). I přes své záporné vlastnosti mi připomíná v některých situacích mě. Tož, nesedím v autě s ochranou helmou, ale někdo prostě uznává větu "Bezpečnost především."...... Je to romantický film, takže člověk by měl očekávat tu a tam nějaké to klišé, ale režisér je maskuje tak dokonale, že ani nebudete vědět, čí jste. Justin Theroux k tomu všemu vybral hudbu lahodící mému sluchovému zázemí, takže i kdyby film byl kentel, já bych to přežil. Ostříhaný Billy Crudup už pro mě není neznámým pojmem, ale je pro mužem, který když chce, tak do postavy zatne drápy a vymačká z ní, co se dá. Filmu zvyšuje kredit i fakt, že tam není hluchého místa a navíc Mandy Moore je neskutečně krásná ženská....Tenhle film jsem si dokonce pustil i druhý den, nestává se to u mě často, ale tohle mě zkrátka dostalo. Jářku-tohle je něco! ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Příslib americkýho indie s britskou příměsí mě bohužel přivedl do stavu totálního neuspokojení a hraničního vyčerpání z toho, jak vehementně jsem tu prapodivnou kárku tlačil do cíle. --- Dedication je mimořádně WTF snímek. Má ohromně WTF rozjezd (v konečnym součtu, kupodivu, hlavně díky Tomu Wilkinsonovi to jediný plus); zlomový okamžiky se zpravidla dějou v nejvíc WTF momentech; a ty pak nejlíp následuje něco (pro jistotu) zcela ultimátně WTF jako třeba samotný vyvrcholení. Což je "vtipný", protože i přes tuhle WTF masku je film natřískanej klišé až k prasknutí. --- S hloupym vrstvenim příběhu souvisej i postavy - kapitola sama pro sebe. 1) Henry jednoduše neni z těch neoficiálních autistů, ke kterym bych si chtěl vytvořit vztah; natožpak vztah pozitivní. 2) Stejně tak Mandy Moore mi nedala moc důvodů věřit v její herectví; ne-li v její postavu. 3) A konečně Martin Freeman; toho tvůrci vyloženě zneuctili. Takovou lacinou roli jim tam mohl odehrát libovolnej céčkovej herec. --- Therouxe je mi docela líto. Jako debutant se vytasil se zajímavym rukopisem a prokázal úžasnej cit pro kompozici. Ale jinak sorry. I když teda ... brečel jsem u toho, ale to jen proto, že mám fakt brutální rýmičku. Přísahám. :)) ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Prečo plný počet? Takže postupne: lahodný hudobný motív (do scén v ktorých znie sedí doslova ako riť na "šerbeľ"), otcovsky dojímavý Wilkinson, excelentne hrajúci Billy Crudup (taký švihnutý výkon až nadobúdam pocit, že to nehral), maznavá Mandy Moore (ktorá opäť raz pozoruje hviezdy, ale tentoraz sa teší o moc lepšiemu zdraviu), debutantská réžia Justina Therouxa (ak bude pokračovať v nastolenom trende máme sa ozaj na čo tešiť), debutanský scenáristický počin Davida Bromberga (jeho prácu by som rozhodne bez mihnutia oka posadil na čelo rebríčka tohto rozplývania) atď.. Určite sa nájde kvantum ľudí, ktorí sa s mojimi laickými názormi nestotožnia. Z môjho pohľadu sa aj tak jedná o moc zaujímavý počin (taký skrytý, dobre stavaný hríb medzi muchotrávkami). ()

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Ten film byl divnej. Navíc, hlavně ze začátku, hrozně sprostej. Což bylo o to horší, protože jsem se na něj dívala s americkými věřícími lidmi. Když se ale na scéně objevila Mandy, začalo to být lepší a lepší... A s písničkou "Oh no, oh no, oh no .." mě pak už ten film dostal (skoro) úplně. Znovu na něj asi koukat nebudu, ale rozhodně mě překvapil. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tento pokus o originální zpracování love story mě zase až tak moc neuspokojil, vzhledem k tomu, jak vysoké zde má hodnocení. Postava ultra magora v podání Billyho Crudupa byla bez diskuzí to nejlepší, co se dalo vychutnat. Jeho démony bylo zajímavé pozorovat a člověk mu fandí, když se s nimi snaží vypořádávat. Mandy Moore byla taky sladká a ocenit musím i netradiční poutavou hudbu. Jenže to všechno přebíjí fakt, že jsem se docela nudil, jak se to vleklo. 60 % Oblíbená část- Henryho slovní ulevení si v jeho bytě, předtím než spolu začnou s Lucy pracovat ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2007. (Terva)
  • Debutující režisér Justin Theroux si zahrál ve filmu malé cameo právníka na telefonu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)

Reklama

Reklama