Reklama

Reklama

Kdo je vrahem delfínů?

(TV film)
  • Velká Británie Dolphin Murders, The
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 49 min

Obsahy(1)

29. srpna 1997. Na pláži bylo nalezeno tělo mrtvého delfína. Kytovec byl ubit k smrti. Pátrání po sériovém vrahovi trvalo pět let. Když na pobřeží Virginia Beach vyplavalo první delfíní tělo, ohledání provedl tým Susan Barcové. Zajímal se o uhynulé kusy a snaží se zjistit podrobnosti o jejich životě a příčinách smrti. Fungují jako soudní lékaři. Na mořské pobřeží jsou každoročně vyvrženy tisíce mrtvých mořských živočichů. Ale tento se nepodobá žádnému z nich. U ryb nebo mořských savců se provádí vždy několik měření, velmi podrobně se vyšetří zevně, hledají se příznaky infekce a nezvyklé stopy. Odebírá se vzorek kůže na genetickou analýzu a několik zubů pro určení stáří. Tělo tohoto delfína nevykazovalo po vnějším ohledání nic, co by pomohlo v pátrání. Až pitva odhalila smrtelná vnitřní zranění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Srpen 1997, Virginia Beach. Mrtvá mláďata kytovců vyvržená z moře na pláž. Žádná zjevná vnější zranění a přesto byla těla vevnitř zcela rozdrcena a polámána. Jak umřeli a případně kdo je zabil, čím a dalo by se tomu pro příště nějak zabránit? Může za to nějaký člověk či je řešení záhady třeba hledat zcela jinde ? Je třeba jednat rychle, jelikož obětí přibývá... Výtečný nápad natočit o této kauze dokument je vylepšen tím, že je to natočeno ve stylu epizod některé z CSI sérií. Perfektní gradace a napětí větší než v drtivé většině thillerů. Ano, Dolphin Murders jsou originální hříčkou, ovšem především kvalitní neotřelý dokument. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument s téměř >kriminální< zápletkou... ;-) - - - Jen mi tak trochu uniká, proč se tvůrci dokumentárního filmu snaží vytvořit cosi mezi "Akty X" a "JAGem"... Laciné a místy až otravné, zvláště v případě lehce >zdramatičtělého< hlasového projevu coby komentáře... Nakonec - v případě popisovaného chování (ne už tak ve způsobu popisu tohoto chování) nejde o nic v přírodě mimořádného - i delfíní jsou jen (zatím) přirozená zvířata - na rozdíl od zvířat "nepřirozených" (Vercors, že...), snažících se (v tomto případě nepřípadně) za každou cenu vytvořit mediální senzaci... :-( ()

Reklama

Reklama