Reklama

Reklama

Na scénu přicházejí bratři Alvin, Simone a Theodor. Jsou to neobyčejné veverky, které nejen že umí mluvit, umí i výborně zpívat. Jednoho dne narazí na Davida, který si jejich talentu všimne a nechá je natočit desku. Následují koncerty, davy fanoušků a Chipmunkové se čím dál tím víc pouštějí do různých dobrodružství s dramatickými následky. Davidova trpělivost pomalu naráží na strop. Podaří se Alvinovi a ostatním zachránit přátelství s Davidem, jak se budou smiřovat s nově nabytou popularitou... Alvin a jeho parta jsou totiž nezbední až běda a David bude mít co dělat, aby je uhlídal před mnoha nástrahami, o kterých se doposud domníval, že nemohou mít žádné následky. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (292)

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmu je, že padouch není dostatečně zlý a hodný hrdina, není úplně hodný. Reálné postavy se chovají dospěle a chipmunkové jsou děti, chovají se jako děti, zlobí a všechno jde mimo ně a až když se blíží konec filmu, tak prostě procitnou. Zkrátka není komu fandit. Chiipmunkové pořád něco povídají, zpívají a jejich hlásky se prostě nedají moc vydžet (Důvod proč bych film nepouštěl dětem - co kdyby pak chctěli soundtrack a nebo se koukat pořád dokola?!). Na druhou stranu některé vtípky jsou dobré a zábavné, Jason Lee je od pohledu sympaťák a vizuální zpracování je také na úrovni. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Film pre deti neprinasajuci nic nove, vevericky (teda pardon, chipmunkovia) robia bordel, maju svojho zamilovaneho kamosa a bezcitneho managera... Ale vysledok je tisickrat lepsi a roztomilejsi nez napr taky Garfield - nicitel komiksovej legendy, a deti sediace za mnou sa pri tom chichotali naozaj smiesne, takze som si to uzila bez castejsieho zyvania a pod tlakom okolnosti by som bola ochotna to vidiet znova, takze slabsie 3... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vážné peklo! Hrozně digitální veverky (nebo chipmunkové, mně je to fuk) tady hodinu a půl protivně skáčou, všechno rozbijej, hrozně mluví a navíc příšerně zpívaj. Takhle hrozný písničky jsem snad ještě neslyšel, to si radši pustim Šmouly. A do toho všeho navíc pobíhá Jason Lee a zabijí zde svůj komediální talent. Ne tohle fakt už ne. Chápu sice, že je to pro děti, ale je to vážně hrozně nesnesitelný. Timu Hillovi (režíroval i druhého Garfielda) bych už nikdy kameru do ruky nedával. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rodinná taškařice, která připomíná hity Scooby-Doo či Garfield nejen použitím podivně plyšových tvorů vydávaných za zvířata, ale i naprosto průměrnou kvalitou. Je tam pár lepších fórků pro dospělé a trocha blbnutí pro děti plus písničky, kterým navzdory dabingu není zrovna rozumět (a nejspíš je to dobře). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jmenuji se Earl, teda vlastně Dave a jsem terorizován trojicí hlodavců fetujících hélium.“ Tohle kdysi řekl můj kolega ze skupinové terapie, na kterou jsem po nekonečné smyčce Chipmunků na přehrávači mých dětí začal chodit i já. Nyní se cítím vyléčen. Jen v čase Vánoc si občas narazím na hlavu Santovu červenou čepici, omotám se blikajícími světly ze stromečku a ve stavu připomínajícím katatonii si 18 hodin jako kolovrátek prozpěvuji: „K Vánocům mi éro kup, já bych si přál hula hup…“ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Dave (Jason Lee) bydlí v domě číslo 1958. V roce 1958 vytvořil Ross Bagdasarian St. Chipmunky a vydal písně „Witch Doctor“ a „Chipmunk Song“. Bylo to vůbec poprvé, kdy byla nahrána deska za použití techniky zrychlení původního zpěvu, jak jej známe z animovaných seriálů. (HellFire)
  • Před natočením celovečerního filmu měli Chipmunkové za sebou již řadu hudebních alb, několik cen Grammy a televizní seriál. (Olík)
  • Na BMI Film and TV Awards získal snímek cenu BMI Film Music. (J*A*M*A*L)

Související novinky

Justin Lin natočí Space Jam 2?

Justin Lin natočí Space Jam 2?

03.05.2016

Basketbalová komedie, v níž se kreslení hrdinové od Looney Tunes spojili s Michaelem Jordanem, aby napráskali zlým mimozemšťanům, se dočká pokračování. Kdekdo si myslel, že je druhý Space Jam jen… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Reklama

Reklama