Reklama

Reklama

Střepy v hlavě

Trailer

VOD (1)

Zrcadlo se rozbilo - a z jejího života se stala noční můra. Na oslavě narozenin svého otce prožije Gina zvláštní věc - zničehonic se rozbije zrcadlo. A pak se začnou dít podivné věci. Při cestě do práce se Gině zdá, že vidí sama sebe, jak řídí auto. Následuje tedy záhadnou ženu a v nepozornosti způsobí dopravní nehodu. Ztratí částečně paměť a její život se promění v podivnou noční můru... Jediným klíčem je rozbité zrcadlo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Budování atmosféry od nečekaného rozbití zrcadla je slušné. Takřka neustálé napětí, docela dost mrazivá atmosféra, fungující lekačky…a také soustavné odpírání vodítek divákovi, tvůrci s ním rozhodně nehrají fér hru (vždyť třeba i takový „hloupý“ rozhovor doktora s rodinou po nehodě publikum neslyší). Jenže největší podraz je závěrečná pointa…a musím bohužel konstatovat, že tak hloupé, nedomyšlené a neuspokojivé „vysvětlení“ už jsem dlouho neviděl. Velmi dobrý dojem ze zbytku filmu totiž konec opravdu hodně kazí. A když si k tomu člověk přičte „některé“ postavy, co v divákovi vyvolávají spíš zklamání/výsměch než děs a nezvládnuté detaily (kupříkladu do očí bijící figuríny v autech, ty snad ani nebyly potřeba, ne?), hodnocení padá strmě dolů, a to až na průměr (žádnému žánru neodpouštím zpackaný konec, ale u hororů/thrillerů to platí v mém případě dvojnásob). ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútna zlátanina, ktorá je nie len nudná, ale aj bez akéhokoľvek zmysluplného deja, či pointy. Možno som sa už úplne zbláznila, ale od hororu očakávam napatie... Jediné čoho sa mi tu však dostalo, bola akási divná filmová uspávanka. Tento typ filmu je presne z tých, pri ktorých zúfalo pozeráte na čas a želáte si, aby už to utrpenie skončilo. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Přesně má krevní skupina! Skvělý psychothriller okořeněný prvky hororu. Nemyslím si, že by se jednalo o slabší snímek ani v nejmenším. Ponurá a až tíživá atmosféra se mi skoro dostala až do pokoje společně s otázkami, co se vlastně děje. Jak stopáž utíkala pomaloučku (a zde to velice sedlo), ale jistě, vpřed, nalézal jsem další části skládačky a celkový obraz jsem měl již takřka nadosah. Jenže, ten hlavní a finální kousek skládačky přišel až 5 min před titulky a za samomluvého "No to mě podrž." se mi pointa ukázala v celé své nahotě a kráse. V souvislosti s tím musím dát své díky dvěma lidem. Scénáristovi a režisérovi Sean Elissovi za skvělý scénář a jeho převedení do filmové podoby, jelikož během filmu mi nedal moc indicií aby mi mohl konec dojít (a nemyslím si že někomu pořádně došel) a Leně Headey za parádní zahrání Giny. Moc dobrý začátek dne po práci mi The Brøken dokázal přopravit. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Že mám slabost pro americké horory (ano, vím, že není) s dobrou kamerou, typickými lekačkami a předvídatelnou pointou není žádná novinka. Logika místy skřípe, ale i tak - v posledních pěti letech nebylo ticho snad nikdy tak tíživé, Lena Headey je hezká skoro jako Jennifer Connelly a závěrečné zacyklení je fajn. A že má Sean Ellis talent se ví už od Cashbacku. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Na obálce dvd vypadaly Střepy v hlavě (by mě zajímalo kdo to zas vymýšlel ten český název) docela zajímavě a šel z toho dojem, že by to mohlo mít i pár zajímavých nápadů. Ze začátku se to ani moc nerozjíždí jako horor, když hlavní hrdinka lékařka Gina je na večeři se svou rodinou a pak jede domů s přítelem a řeší jestli bude dneska spát u něj nebo u sebe a tak, dokud nepřijde ten zlom, na který se čeká celou dobu. Rozhodně to není tak laciný a na hlavu jak námětově podobná Zrcadla, na druhou stranu ale je to trošku takové obyčejné. Hned ze začátku člověka upoutá velmi pěkný zimně chladný a tmavý vizuál, který tomu hodně dodává atmosféru, a hlavně taky super kamera s výbornými ostrými záběry a citem pro detail a i taková ta standardní pištivá hororová hudba tu je, jenže ono je to asi jak ta hudba, prostě takové normálně hororové. Nápady to má zajímavé a první půlka je určitě líbivá a atmosferická, jenže v druhé půlce se to začíná hodně opakovat a celé to tak nějak směřuje odnikud nikam, což je velká škoda. Hodně tomu taky nepomohlo, že se to v druhé půlce začíná dost blížit těm Zrcadlům, což se naštěstí nestane úplně, ale v jedné chvíli je to málem kopírka. Celý příběh tak nakonec úplně nějak slábne a obyčejní až nakonec přijde ta finální pointa filmu, která je tak trochu i nečekaná, vzhledem k tomu, že film diváka docela zručně odlákává jinými směry, jenže je to pointa sice trošku působivá, ale zároveň taky taková trochu odtržená a nedořečená. Vůbec celý film toho moc nevysvětluje, což je dobře i špatně, protože hrůzy nastupují s tím, že to prostě tak je a hlavní postava se s tím musí nějak poprat, ale zároveň to ve výsledku jen prostě tak je :), protože i když se to vrací k prvkům třeba invaze lupičů těl a podobných, tak to prostě od poloviny filmu postrádá tu zoufale strašidelnou atmosféru a zůstává vesměs jenom ta vizuální atmosféra, která je ale přinejmenším fakt dobrá. A nakonec taky ta herečka v hlavní roli je velmi sympatická a přitažlivá a to filmu dává hodně teda :), ostatní postavy by mohly být v klidu jakékoli, protože o ně nijak zvlášť ani nejde a moc si nezahrajou, ale i jejich obsazení bylo docela fajn, jinak to ale byla taková one woman show :), takže doufám, že Lena Headey bude mít víc hlavních rolí v nějakých super filmech. :) ()

Galerie (19)

Související novinky

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (více)

Reklama

Reklama