Reklama

Reklama

Tma

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pozoruhodný psychologický příběh s nádechem hororu chce víc než děsit - vcítit se do postižených osudů a deformovaných citů. Mladá Lucie si jen těžce zvyká na život ve svém panelákovém bytě, když následkem autohavárie přišla o zrak. Ale vůbec si nemůže zvyknout na to, že mnoho věcí nenalézá tam, kam si je odložila. Čaj vyleje na stůl, protože její muž Martin jí mezitím tiše přemístil hrneček jinam. Martin totiž ví, že Lucie měla před havárií poměr s jiným mužem, a v přesvědčení, že Lucii ztrácí, nezvládá svou chorobnou žárlivost, která přerůstá v hysterickou tyranii... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Ten chlápek byl opravdu dobrej šílenec. Hotovej magor. Jinak to s ním ani skončit nemohlo... Ale jedna věc mně přišla jako velmi rušivý element. Když ten soused dá tomu bláznovi po hubě, pošle ho někam, odejde a už se tam neukáže. Tak bych čekal, že se vrátí a bude tu týranou ženu ochraňovat (zvlášt když křičela jako podebraná), ale ono nic, prostě odešel a toť vše. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Psycho drama o frajerovi, kterej terorizuje svoji slepou manzelku. Stylem to navazuje na osmdesatkova tv dramata, coz me osobne vubec nevadi... 3+ ()

Herman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nepodařilo na samém závěru udržet gradující atmosféru předchozích minut. Na české poměry velice povedený film. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Docela podařený psycho snímek z ranných devadesátých let. Brilantní studie lidských charakterů, totální psycho depka. Low cost inscenace, ale zato podání herců je vynikající, jinak žečeno, ta ty peníze je toho hodně. Prvky hororu se sem rovněž hodily. V napětí vás t oudrží až do konce který je pravdu originální. Musím ohodnotit relativně vysoko. 75% ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Snad by se dala tato inscenace popsat i jako malé české Čekej do tmy. Americkou klasiku s Audrey Hepburn z roku 1967 jsem ale zatím neviděl, takže podrobněji soudit nemůžu. Nicméně čeští tvůrci se určitě nemají za co stydět. Nabízejí pomalu, ale jistě houstnoucí drama vrcholící až thrillerovým finále. Funguje zejména díky pečlivé dramaturgii a povedenému hereckému výkonu Simony Postlerové. Akorát vizáž staronového partnera hlavní hrdinky je snad až příliš "slizká" a vyvolává otázku, jak si ti dva spolu kdysi k sobě mohli najít cestu. To je však jen drobná výtka, protože hlavní důvod, proč přes všechny klady nedávám vyšší hodnocení, je chatrnost pointy. Lze jí jen těžko přijmout a i přes dramaturgickou snahu zpětně podkopává příběhu nohy. Zřejmě nad tímhle scénáristé při psaní mávli rukou a předpokládali, že při natáčení a stříhání už se to nějak zaonačí. Jenže co funguje tak tak na papíře, dostane na obrazovce ještě větší trhliny. ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Super ...ani jsem nevěděla, že Simona Postlerová umí takhle skvěle zahrát. Občas ujíždí scénář ale na to, že je to náš film, tak chválím. ()

Reklama

Reklama