Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý detektivní příběh, v němž dvojice svérázných policistů odhaluje na pozadí kriminálního činu nezákonné machinace trojice podvodníků. Scénář napsal Václav Šašek na motivy knihy Svatopluka Zlámala. Režie se ujal Miroslav Balajka a do hlavních rolí kriminalistů obsadil Pavla Nového a Ondřeje Vetchého. (Česká televize)

Recenze (27)

Logout 

všechny recenze uživatele

Pravda, není to žádné veledílo, řekl bych že střih někam k hodině by to určitě vylepšil ale ta poetika počátku 90. let vytahuje mé hodnocení na tři hvězdy. Kde se o deset let případy diskutovaly v zakouřené zasedačce pod podobiznou Džeržinského (Pitaval) a soudobé detektivky byly z prostředí vyšší společnosti (Hříchy), tak tady se policajti baví v posilovně (protože po revoluci byly posilovny a second-handy úplnem všude) a vyšetřují normální lidi. A navíc jezdí škodovkou, protože jsme sice byli „kapitalistická krajina”, ale rozvojová, s holou zadkem. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dvojice Ondřej Vetchý a Pavel Nový k sobě opravdu pasovala. Bohužel pár věcí sebralo tomuto filmu hvězdu. V prví řadě některé dialogy jsou buď nesmyslné nebo přinejmenším přihlouplé, od dospělých lidí určitě. Nicméně mě se nepozdávala ani kamera, která občas působila zvláštně. Nejpatrnější je to při výslechu Ladislava Lakomého v nemocnici. Závěr mi přišel ještě zvláštnější, hlavně když se bratr přiznal, že své dvojče sice nesnáší, ale přesto ho neudal. Jeho důvod pak už působí vůbec trochu mimo. ()

Reklama

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Tak s přihlédnutím, co se točí kolikrát dnes, kdy to nemůžu dokoukat napoprvé, toto nevidím tak špatně. A narozdíl od těch dnešních nechutných a nedokousnutelných jednohubek si tuhle detektivku v repríze klidně někdy zase dám. Nový dobrý, Vetchý umí dokonce i kouřit velmi dobře a skoro pořád a všude :-) a i Ivan Vyskočil ty dva bratry myslím zvládl celkem dobře a to ho moc nemusím. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý kriminální film zabývající se podvodným prodejem rekreační nemovitostí a s tím souvisejícími dvěma vraždami. Do role vyšetřovatelů byli obsazeni P. Nový a O. Vetchý, přičemž pan Nový se zde nečekaně prezentoval bez svého typického kníru, čímž velmi připomínal jiného herce K. Dobrého a O. Vetchý zde působil jako mladý žoviální pomocník, který se do výslechů nezapojil vůbec a do vyšetřování pouze málo. V rolích podvodníků se objevili výmluvný J. Klem, neznámý vousáč, jenž zahynul při autonehodě a šéf celého spolku I. Vyskočil, který si zahrál dokonce dvojroli, velmi podobnou té, jako ztvárnil v jednom dílu seriálu Četnické humoresky. V dalších rolích se ukázala Z. Herfortová jako družka J. Klema či L. Lakomý, jenž se jako jediný nenechal podvodníky napálit. Kriminální příběh je řekněme průměrného charakteru s poněkud překotným závěrem, avšak neopakovatelná atmosféra počátku 90. let, jež mi z neznámého důvodu imponuje, celkový pocit z díla M. Balajky pozvedla. Snímek se odehrává v Brně a byl natočen stejnou tvůrčí skupinou, jaká se podílela například na seriálu Detektiv Martin Tomsa, což mi imponuje také, nicméně hodnocení jsem zvolil průměrné. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Bezna televizni detektivka, na jake jsme byli zvykli jeste za socace. Prekvapil me rok 92, mohl to byt klidne 85... :-) Bavilo me, jak si borci v posilovne klidanko zapalej cigarko... :-) Potesila me taky ucast Zdeny H., kterou mam rad. Zde tedy bohuzel jen za osuntelou byvalou trestankyni a partnerku jednoho z lumpu. 3- ()

Zajímavosti (2)

  • kromě toho, že se v průběhu detektivky několikrát objeví v záběru nad herci kousek mikrofonu, v čase 1:10:50, kdy chce Stanislav Šerý (Ivan Vyskočil) skočit pod vlak, je vidět vpravo dole i stín kameramana. (Ganglion)
  • Železniční most, který se ve filmu objevuje, se nachází ve městě Kuřim v okrese Brno - venkov. (offlineman)

Reklama

Reklama