Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v Koreji během korejské války. Humphrey Bogart (Jed Webbe) hraje chirurga a velitele Mobile Army Surgical Hospital (MASH) 8666 s June Allyson (Ruth McGara), která hraje nově příchozí zdravotní sestru. Navzdory počátečním překážkám jejich láska vzkvétá na pozadí války, nepřátelských útoků, smrti a zranění. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dávno před Altmanovou černou komedií (a následujícím seriálem) natočil Brooks vážně míněné drama z prostředí polní nemocnice v korejské válce. Všechno jde dobře, dokud Bogartův major operuje, pije nebo organizuje přesuny celé jednotky MASH 66. Drhne to tam, kde nastupuje romance s June Allysonovou, protože mezi postavami není vůbec žádná chemie, nejiskří to a majorovým citovým veletočům prostě nelze uvěřit. V hodnocení nadsazuji, protože i tuhle průměrnou válečnou romanci utáhne Bogie silou svého charismatu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Zdravotnická osádka jednotky nosí a používá střelné zbraně. Zdravotnickému personálu ozbrojených sil USA bylo v té době zakázáno nosit a používat střelné zbraně. (sator)
  • Na začátku filmu Maj. Jed Webbe (Humphrey Bogart) říká sestrám: „Kouřící lampa zhasla.“ Kouřící lampa je fráze, která znamená, že je vyhlášen zákaz kouření. (sator)

Reklama

Reklama