Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Stojime snad na prahu nove ery ceske kinematografie, kdy tvurcum dochazi napady a zacinaji tocit nevtipne komedie? Nebyt scenky se zarlivym autobusakem ani bych nevedel, ze nam tento snimek predklada humorny pribeh. Oni totiz tvurci snad predpokladaji, ze ony situacni peripetie hlavnich hrdinu sami o sobe staci jako komedie. A kdyz mistrovi pera dochazi napady, tak nam proste do pribehu zamota spoustu zbytecnych postav. Takova normalni hovadinka co skonci v zapomneni a po letech po ni nestekne ani psi gulas. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Wow, pravý a nefalšovaný český remake! :-) Uznávám, že prvních pět minut jsem se usmíval, poněvadž se mi vybavily geniální a legendární scénky té pravé Normální rodinky. Když jsem však procitl z melancholie, uzřel jsem krutou realitu, která je hodná tak maximálně české "komediální" tvorbě jednadvacátého století. A aby toho nebylo málo, zase ta Holubová... Pro věčné kritiky věčných kritiků jsem si však připravil i jedno pozitivum. A sice, Ivaně Chýlkové to překvapivě slušelo. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý mužstvo tahle rodinka. Kvalitní hráči jako Mádl, Dulava nebo Holubová mi dávají naději, že by se moh hrát dobrej zápas. Jenže ono to moc nefunguje. Občas klička, přihrávka nebo pokus o střelu, ale kurva prohráváme už 2:0 a to je půle. Dám si klobásku a doufám v lepší druhej poločas. Trenér Hartl je ale asi blázen a místo posílení útoku se hraje někde na polovině hrací plochy a začíná to bejt pěkná nuda. Mádl hraje dobře a po pár slušných pokusech z dálky snižuje nakonec na 1:2. Diváci ještě věří, ale týmu bohužel dochází dech. Hráčům chybí myšlenka, moment překvapení, něco originálního, čím by překvapili soupeře. Místo toho jenom marný nakopávání. V závěru dostáváme na 1:3 a není co řešit. Naštvaně opouštím stadion a nic podobnýho už nechci vidět. Někteří zklamaní diváci řvou Hartl ven, ale víme, že ho stejně nevyhodí. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Zase jeden zbytečný český film, který nezachránila ani hvězdná sestava, ze které je nejlepší Jiří Mádl, který ale sám bohužel špatný scénář nezachrání. Místo aby film odsýpal, místy se neskutečně vleče. Bezmála dvě třetiny stopáže zaberou nevalné nemastné konverzace u stolu v kuchyni. Vtipy, jsou-li nějaké, jsou vyloženě vydřené. Babka Malkina je opravdu na zabití a s ní i celý film. Parazitování na úspěšném českém televizním seriálu podle Fan Vavřincové nevyšel. Jdu si znovu, vážení a milí, pustit původní sérii. Tak asi tak... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Všední rodinné výjevy plné nevtipné vaty, nicméně si držící na nedávnou tuzemskou produkci nějakou tu úroveň. Takže další Troška, krokodýlí Poledňáková nebo prázdný svět Bestiáře se nekoná. A i přesto, že kvalita si v řadě rozehraných témat šla na hodně dlouhý výlet, svou atmosféru to má. A za to může celovečerně debutující Patrik Hartl děkovat především hercům. Vyjma těch je to celé trošku dieta, ale oproti jiným českým přírůstkům se tam nějaké to tučné vyskytne!! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama