Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

kingik 

všechny recenze uživatele

S původním seriálem to kromě jmen postav nemá nic společného a taky kvalitativně je to někde jinde, ale pokud se okleštíte od předsudků předem zavrhnout tuhle komedii, tak máte šanci, že to ve zdraví přežijete. Herci ve svých postavách se urputně snaží vylepšit to, co scénáři chybí a i když to humorem nepřekypuje, tak to určitě za vidění, i pro případné srovnání s původní rodinkou, stojí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vanda Hybnerová, výborný Jaromír Dulava a pošťačka. To jsou tři věci, které mi z filmu utkvěly v paměti. Srovnávat s původním výborným a na rozdíl od tohoto filmu humorným (dobře, dvě tři humorné scény to obsahuje) seriálem hraničí s drzostí a nelze na to ani pomyslet. Zoubková je naprosto tragická herečka, Mádlovi zřejmě dochází dech... Slabota. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Stojime snad na prahu nove ery ceske kinematografie, kdy tvurcum dochazi napady a zacinaji tocit nevtipne komedie? Nebyt scenky se zarlivym autobusakem ani bych nevedel, ze nam tento snimek predklada humorny pribeh. Oni totiz tvurci snad predpokladaji, ze ony situacni peripetie hlavnich hrdinu sami o sobe staci jako komedie. A kdyz mistrovi pera dochazi napady, tak nam proste do pribehu zamota spoustu zbytecnych postav. Takova normalni hovadinka co skonci v zapomneni a po letech po ni nestekne ani psi gulas. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pár momentů, u kterých se bez přemáhání zvládnete zasmát v sobě film skutečně skrývá. Celkově se však nejedná o nic, co byste si po zhlédnutí nějak dlouho pamatovali. Ale to snad ani nikdo nečekal. Že se všichni budou chovat jako kreténi snad každý očekával. V rámci žánru a vzhledem k zemi původu dávám slabé 2*. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

kdyz sem viděl mádla poprvý, myslel sem si že má jen takovej šerednej mejkap...plakal sem tři dny vkuse, kdyz sem zistil ze tak vopravdu vypadá...za roli v gymplu vodeme dostal tri hvezdy jenom proto, ze me kamosi nakecali ze ma downův snydrom...taky to nebyla pravda...ja vim že některjem z vás připadá mádl jako vynikající herec, ale zamysleli už ste se někdy nad tím, proč hraje jiří vždycky takovýdle imbecily?...vono se totiž obecně ví, že i nejrychlejší sprinter zvládne dokonale zahrát kripla na vozejku, ale málokterej frajer s přerušenou míchou zaběhne stovku pod devět ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama