Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 4

Recenze (1 299)

pepo 

všechny recenze uživatele

Aby som bol férový o Warcrafte som prvýkrát počul až keď sa začal pripravovať tento film a v živote som hral (a nedohral) asi 4 videohry. Takže rozhodne nie som fanúšik predlohy. Takisto upozorňujem, že som VEĽMI tolerantný divák, ktorý nemá problém filmu odpustiť kadejaké chujoviny a spraviť k nemu krok vpred, takže sa mi tým pádom páčilo aj veľa "oficiálnych sračiek" ako napr. Súboj titanov, pokračovania Transformerov, Tomorrowland alebo BvS. Ale čo je veľa to je veľa. Absolútne som sa nemal čoho chytiť, čo by ma keď už nie bavilo, tak aspoň zaujalo. To že je tento film od začiatku totálne zmätený s nudnými postavami a scenárom, ktorý by neodklepol ani Bay pri pokračovaní Tranformerov by som mohol tolerovať, keby ten film mal niečo ako atmosféru, cool vizuál, režijné nápady alebo aspoň dobrú hudbu (Djawadi je zase za absolútne nudného patlala, ktorý ničí aj potenciálne fajn scény). Nič z toho tu nie je. Vyzerá to ako pilot nejakého drahšieho seriálu, tá story je totálne generická hovadina a aj keď sa to snaží prekvapovať nejakými udalosťami, ktoré sú nečakané a mali byť dojímavé, tak to stojí max. za pokrčenie ramenami. Ten svet je totálne nezaujímavý a design niektorých postáv a hlavne kúziel necháva spomenúť na Káčera Howarda alebo nejaký B-čkový fantasy videoshit. Posledných 20 minút zhruba od oživenia Golema, či čo to bolo už nestačili ani facepalmy a začal som si búchať hlavu o sedačku predo mňou. Fakt som uvažoval, že prvýkrát v živote odídem z kina počas filmu. Ten film má určite aj zopár bezvýznamných plusov, ale to všetko sa stráca v nánose toho vizuálne trápneho bordelu, hlúposti a nudy. Asi starnem 2/10 P.S. počas sledovania som si na Pána prsteňov nespomenul, ale spomenul som si napr. na filmy ako Last Airbender, Bojisko zem, The Postman, Ničiteľ Conan, Red Sonja, Soldier, Jupiter Ascending,Hnev Titanov, Super mario Bros, AvP alebo Streetfighter .A mal som pocit, že by som radšej pozeral ľubovoľný z nich ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že příběh filmu vychází prozatím pouze z prvních dvou her z roku 94 a 95 a přesto dokáže rozprostřít poměrně zajímavý a "kompletní" fantasy svět plný síly a magie. Události jsou brány tak trochu letem světem, je toho opravdu hodně, a tak se nelze vyhnout určitému zjednodušování (nečekejte tedy druhého Pána prstenů). Je chvályhodné, že vždy když má film tendenci sestoupit k béčkovosti, okamžitě přijde něco, co jej pozvedne zpět. Jinými slovy i na takto "prostém" příběhu dobra a zla byl odveden velký kus poctivé scenáristické práce, který navíc vytvořil perfektní zázemí pro další dil. Co se týče akčních scén, zůstávají taktéž o krok za Pánem prstenů, avšak vizuálně jsou dost chytlavé. A vůbec, celé prostředí je skvěle propracované. Sečteno a podtrženo, konečně herní adaptace, na kterou mohou být hráči pyšní. 7/10 ()

Reklama

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Existují filmy, při jejichž sledování lidem naskakuje vyrážka. Já právě viděl film, při kterém mi vyrážka nejen naskočila, ale taky se sama zanítila, zmokvala, zatuhla, sloupla se, zahojila a vymizela. To byla tak intenzivní píčovina, že se mi během ní zrychlily v těle veškeré biologické procesy. Dokonce mám dojem, že mi někdy v půlce filmu na mozku vyrašil a hned zase odrašil nádor. Neméně šokován jsem byl i po navštívení zdejšího filmového profilu. Po spatření tak přemrštěného množství rudých komunistických hvězd mnou okamžitě zacloumaly všechny mrákoty, obličej se mi přeskupil v pohoršený výraz, a s rukama prosebně spjatýma k pomyslnému nebi jsem důstojně zahlásil: „Ach ne, nesmím nechat hněv cloumat svým majestátem!“. Jejda, překlep. Vlastně jsem to řekl trošku jinak: „Těm čurákům asi už úplně mrdlo!“. Nerozumím a nechápu. Na rovinu přiznávám, že jsem nikdy nehrál předlohu. Já byl vždycky ten typ člověka, který v životě spíš žije, takže mě tento strážce panictví naštěstí nechránil. Ale koukal jsem na to s člověkem, který na placených serverech Blizzardu strávil víc času než na bezplatných ulicích reality, a tomu povadla kouzelná hůlka ještě dřív jak mně. Takže očividně to může paralyzovat jak hráče, tak nás normální. Současná uprchlická krize v Evropě se mi zdá míň komplikovaná jak zápletka tohoto filmu, takže dějově jsem se nechytal vůbec. Neužil jsem si ani podívanou, páč animaci nejspíš naprogramovali v textovým editoru Nokie 3310. Navíc jsem to já absolutní kokot (Falus Infinitus) protrpěl s českým dabingem, takže mi většina orků zněla jako Optimus Prime s tuberákem. Ještě že ti herci aspoň hráli výborně. Sice asi v nějakým úplně jiným filmu, kterej jsem nikdy neviděl, ale tak nevadí. Bluáááh. Takže teď už to jsou dvě kategorie filmů, kterým se musím vyhýbat obloukem. Dlouhá léta to byla kategorie hororů, k nimž jsem si vypěstoval stejný vztah, jaký má člověk alergický na buráky k burákům, a nyní to musím rozšířit i o kategorii sračkoidních fantasty slátanin natočených podle jiných neméně sračkoidních slátanin, ve kterých je hromada ošklivých zlobrů, barevných obláčků a stupidních keců. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou hodila předsudky bokem a skoro úplně dobrovolně vyrazila do kina na Warcraft. Předtím jsem vůbec netušila, kdo jsou Orkové a jejich zuby a celkový vzhled mi přišel docela k smíchu. Upřímně jsem si v prvních pár minutách, kdy si mezi sebou fanoušci hry začali nadšeně šeptat první dojmy, v duchu nadávala, proč já tam mezi ně lezla. Ale dobrý, ono se to ještě rozjede. Zkusím si oblíbit aspoň ty normální lidi, co tam hrají. Jo, tenhle Lothar je docela sympaťák. Královna taky není úplně mimo. Když odmyslím ty zuby, Garona je vlastně taky v pohodě. Kašlat na zuby, je skvělá. A Durotan je ten nejlepší Ork na světě. Proboha, mně se líbí Orkové! Ono už to končí? Prooooč?! Prostě to bylo mnohem lepší, než jsem čekala a moc si přeji dvojku. 4* ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem v životě nehrál, takže jsem byl vůči filmu jak nepopsaný list toaletního papíru. Zprvu se vše zdálo jako to správné dospělé a temné fantasy na úrovni Pána vyprstění, kdy jsem si první půlhodinu říkal, že tohle by mohl být ten roky neviděný kousek s trpaslíky, čaroději a elfy, u kterého nebudu prskat smíchy a celý film sledovat s nadzvednutým levým obočím, ale vychutnám si přitažlivý svět, bitvy a litry krve v naprosto smyšleném světě, který sice budu mít úplně u prdele, ale bude mě to alespoň parádně bavit. Ten pocit mě opustil po další půlhodině, kdy sice přitažlivý svět zůstal, ale místo nějakého temna film evokoval jen dojem, že jsem divákem přepálené kýčovité reklamy na to pravé osvěžení s Coca Colou. Všichni vyretušovaní do maxima, dialogy, uvažování postav, vtipy, vše uzpůsobeno pro věkovou skupinu 10+. Krev v těch děsně "epických" bitvách ukápla tak jednou, pokud tedy nebyla zelená, aby si film udržel přístupnost pro kojence a já bohužel zase musel utřít slinu, protože pro dospělého diváka se zkrátka dnes už filmy netočí. Dnes se točí infantilní pohádky i v žánrech, které pohádky nejsou a pokud by nějaký současný tvůrce dostal do rukou Vetřelce, udělá z něho Alfa s PG-13, kde by Jack Sparrow hrál Ripleyovou. Je to škoda, protože z toho mála, co Warcraft v jedničce ukázal, se mohlo vytěžit víc, stačilo to natočit alespoň trochu přidrzle, temně, explicitně a krvavě. Ostatně, ti nerdi z 90. let, kteří pařili předlohu tohoto filmu, mají dnes dospělé děti, tak na co si hrajeme, že vyvražďování vesnic plných žen a dětí je cool a přístupné, když to neukážeme, ale necháme o tom postavy konverzovat? Tvůrci bohužel předvedli jen ukázkovou dětskou pohádku postavenou na základech všeho, jenom ne pohádky. Jen velmi ojediněle pak vybočí k něčemu nečekanému a na papíře "drsnému", což ale ve skutečnosti opět natočí jen v soft verzi pro školáky, takže oči bude zakrývat jen nerd a pětileté dítě. Pokud budu ignorovat vizuál, který se mi celkem líbil, film stojí naprosto přesně mezi 3 a 4 hvězdami. Dalšímu dílu ale šanci dám, což samo o sobě vypovídající hodnotou je, protože to například nedokázal naprosto retardovanej Hobbit ani s druhou hodinou prvního dílu z trilogie, která byla napsaná na základě 200 stran jediné knihy. 65% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Pro tento film vytvořili animátoři od ILM studio speciální program, který se zaměřoval pouze na animace vlasů a chlupů orků. (Jokerada)
  • Společnost Blizzard se dlouhou dobu obávala, že nevydařený film by mohl snížit popularitu její hry "World of Warcraft" a vrhnout na její ostatní produkty špatné světlo. (RoyMaginy)
  • Zcela prvním datem premiéry měl být srpen 2008. Poté bylo oznámeno, že by se film měl objevit v kinech 18. prosince 2015, následně byla ale premiéra odložena na 11. března 2016, aby nebyla příliš blízko Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Garfildka4)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama