Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 300)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Skoro bych tomu neměla co vytknout, až na divnou postavičku krále, která mi přišla dost nevýrazná a k ničemu na to, že to byl král a jeho rozhodnutí (ať už takové nebo makové na konci filmu) mělo velký dopad. Příběh se mi líbil, v podstatě většina postav mi přišla sympatická nebo alespoň jsem si k ní nevyvinula žádnou averzi. Nejvíce se mi samozřejmě zalíbil Ork Durotan jako spoustě jiným. Ale prostě to nemělo to takové cosi, díky čemu byste se do toho zamilovali, díky čemu byste z kina odcházeli nadšení. Ano, byla to fajn podívaná a nenudila jsem se, ale i přes všechnu magii, kterou ve filmu postavy disponovaly, to nemělo to pravé kouzlo. Velmi silné 3* a jsem zvědavá na pokračování. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Alebo som tomu nerozumel a tak ma to nebavilo, alebo som tomu miestami aj rozumel, ale ani tak ma to nebavilo. Postavy nezaujímavé (páčil sa mi len aragornovský Travis Fimmel). Univerzum síce paradoxne napriek slabým postavám a nezaujímavým hercom MÁ potenciál na sériu a niektoré vizuálne nápady fajn (napriek tomu je snímka po trikovej stránke miestami značne podozrivá). ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne dvojhodinový digitálny sairajt, ktorému kraľuje David Guetta v úlohe čarodejníka. Keby mi bol niekto povedal: tento film ti určite nesadne - veril by som mu. Nič mi nedávalo zmysel (ani svety, ani kúzla, ani kmene - ani nič), čomu bude zrejme na príčine nepoznanie predlohy v podobe samotnej hry (teda moja chyba). Môj názor treba vnímať s veľkou rezervou, lebo napriek tomu, že mám fantasy veľmi rád, toto išlo úplne mimo mňa. Je však dosť možné, že "Warcraftu" ešte šancu dám a uvidíme, ako dopadne repette. Momentálne zrejme nebola najvhodnejšia doba. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem v životě nehrál, takže jsem byl vůči filmu jak nepopsaný list toaletního papíru. Zprvu se vše zdálo jako to správné dospělé a temné fantasy na úrovni Pána vyprstění, kdy jsem si první půlhodinu říkal, že tohle by mohl být ten roky neviděný kousek s trpaslíky, čaroději a elfy, u kterého nebudu prskat smíchy a celý film sledovat s nadzvednutým levým obočím, ale vychutnám si přitažlivý svět, bitvy a litry krve v naprosto smyšleném světě, který sice budu mít úplně u prdele, ale bude mě to alespoň parádně bavit. Ten pocit mě opustil po další půlhodině, kdy sice přitažlivý svět zůstal, ale místo nějakého temna film evokoval jen dojem, že jsem divákem přepálené kýčovité reklamy na to pravé osvěžení s Coca Colou. Všichni vyretušovaní do maxima, dialogy, uvažování postav, vtipy, vše uzpůsobeno pro věkovou skupinu 10+. Krev v těch děsně "epických" bitvách ukápla tak jednou, pokud tedy nebyla zelená, aby si film udržel přístupnost pro kojence a já bohužel zase musel utřít slinu, protože pro dospělého diváka se zkrátka dnes už filmy netočí. Dnes se točí infantilní pohádky i v žánrech, které pohádky nejsou a pokud by nějaký současný tvůrce dostal do rukou Vetřelce, udělá z něho Alfa s PG-13, kde by Jack Sparrow hrál Ripleyovou. Je to škoda, protože z toho mála, co Warcraft v jedničce ukázal, se mohlo vytěžit víc, stačilo to natočit alespoň trochu přidrzle, temně, explicitně a krvavě. Ostatně, ti nerdi z 90. let, kteří pařili předlohu tohoto filmu, mají dnes dospělé děti, tak na co si hrajeme, že vyvražďování vesnic plných žen a dětí je cool a přístupné, když to neukážeme, ale necháme o tom postavy konverzovat? Tvůrci bohužel předvedli jen ukázkovou dětskou pohádku postavenou na základech všeho, jenom ne pohádky. Jen velmi ojediněle pak vybočí k něčemu nečekanému a na papíře "drsnému", což ale ve skutečnosti opět natočí jen v soft verzi pro školáky, takže oči bude zakrývat jen nerd a pětileté dítě. Pokud budu ignorovat vizuál, který se mi celkem líbil, film stojí naprosto přesně mezi 3 a 4 hvězdami. Dalšímu dílu ale šanci dám, což samo o sobě vypovídající hodnotou je, protože to například nedokázal naprosto retardovanej Hobbit ani s druhou hodinou prvního dílu z trilogie, která byla napsaná na základě 200 stran jediné knihy. 65% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Victory, or death!" Řeknu vám, nejsem z toho vůbec moudrý. Na jedné straně srdcovka v podobě univerza, které miluju a na té druhé film, který se tak moc snaží představit všechno podstatné a ještě k tomu odvyprávět ne zrovna jednoduchý příběh, až mu to téměř láme záda. Přesně tak, je to další BvS, ale kde si Snyder dával na čas, tam Jones zbytečně spěchá a na tom snímku je to hrozně vidět. Být to o hodinku delší, nechat diváky vstřebat ten svět a nasát tu magii okolo, byl bych spokojenější. Něco se ale přece jen povedlo. Orkové a všechno s nima spojené je naprostá fantazie, od druhé Planety opic jsem nezažil lepší triky a vizuální stránka byla taky právem jak z jiného světa. To plus že se Jones držel základních pilířů předlohy, i když to znamenalo poměrně odvážná řešení ve filmu, film ale výrazně zvedá. Takže kolem a kolem, protože jsem fanoušek a protože po letech čekání konečně adaptace, za kterou se není třeba stydět, nakonec vlastně radost. Nedošel jsem k ní snadno, asi mi to ještě chvíli potrvá, než si ten film zamiluji, ale časem věřím, že to tam najdu. Chci. Musím. Druhé zhlédnutí každopádně povinnost. Bez 3D. A se zbytkem fanoušků. For Azeroth!) Warcraft - 8/10 ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Studio Blizzard vytvořilo pro film svoje první 3D logo, které zde zobrazuje všechny její nejslavnější produkty: hry "Diablo," "Warcraft" a "Overwatch". (UncleMorty)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru. (Wozungr)
  • Na panelu festivalu Blizzcon v roce 2014 režisér Duncan Jones vyzval dav fanoušků, aby zakřičel: "for the Horde!" ("za Hordu"), "for the Alliance!" ("za Alianci!") a "for Azeroth!" ("za Azeroth!"). Bojové pokřiky byly použity ve filmu. (O.P.I.Č.Á.K.)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama