Reklama

Reklama

Ztracený ostrov

  • USA After Dusk They Come (více)

Skupina přátel přežije ztroskotání lodi a doplave na neprozkoumaný ostrov. Brzy jsou unášeni jeden po druhém členy starobylého kanibalského kmene, na který evoluce již dávno zapomněla. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Některé věci prostě nejsou fér. Vyhnul jsme se filmu s názvem Tribe, aby mne český distributor obelstil přejmenováním na Ztracený ostrov, který se ke mne dostal obloukem takto zamaskován. Jediné jak si to utrpení lehce zpříjemnit je myslet na upadající kariéru těch za sklem. Jewel Staite opravdu v telecích letech nebyla zdaleka špatnou herečkou, ale tady je prostě zoufalá, ačkoliv je tím nejlepším v celém filmu. Postavy před kamerou jsou tak nesympatické, že bych je nesnesl i v televizní soutěži o sekačku na trávu. Magic Box ještě "přispěl" tak špatným masterem, že kvalita obrazu a zvuku nijak zásadně nepřevyšuje Blair Witch project, jen je to i barevný. Do půlky filmu se neděje prakticky nic. Zvuk sice hlásí stereo, ale jen asi nějak chybí středový a oba efektové kanály, takže většinou při střelbě ani neslyšíme co postava haleká. Prostě takový skoro odpad. Veškeré lekačky jsou totální provar. Původní obyvatelé ostrova vypadají zoufale a jediné co je na nich děsivé je rozpočet na jejich kostýmy. Narozdíl od rozumnější konkurence tady ani není sex a drogy, takže tu nenacházím absolutně nic co by drželo mou pozornost. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Začínáme poměrně neoriginálně bandičkou mlaďochů na výletní jachtě, která se potopí a hrdinové se ocitnou na zdánlivě opuštěném ostrově. Celá úvodní expozice, až do zmizení první oběti je neuvěřitelně dlouhá a extrémně nezajímavá. Poté se konečně objevují kříženci mezi neandrtálcem, domorodcem a skřetem z Pána prstenů, aby během chviličky zredukovali počet přeživších na pouhou pětinu, která je zbytek filmu naháněná lesem. Takové rozvrhnutí děje je samozřejmě poměrně problematické, i když (díkybohu) je tou přeživší pusinka Jewel Staite. Dalším, z mého pohledu výrazným nedostatkem je celková debilita scénáře, což mi většinou u podobných béček až tak nevadí. Nebyl jsem například schopen 100% pochopit, zda jsou monstra slepá a řídí se pouze podle zvuku a čichu, nebo zda hrdinka objevila nějaký rosol neviditelnosti, kterým se napatlala. Vše napovídalo slepotě, což je samozřejmě v džungly dost výrazná evoluční nevýhoda. No nic. Už teď jsem na Forgotten Ones vyplýtval víc písmenek, než si zaslouží (a to jsem ani nezmínil podobnost s Descentem). Spíš se tomuhle kousku vyhněte. O nic nepříjdete. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nespleťte si prosím tento snímek se Zapomenutým ostrovem, tohle je vyvražďovačka na tajuplném ostrově nejspíše dr. Moreaua. Ačkoliv nutno přiznat docela slušnou kameru, výpravu a nasvícení, co je to platné, když scénář je děravý a herečtí představitelé naprosto nesympatičtí? Někde v dosahu jachet leží dosud neobjevený ostrov. Poslední lidé se tam vyskytovali někdy v roce 1925, kdy se jim stalo něco hodně nehezkého. Už to samo o sobě nutí k přemýšlení, kde se asi podobný ostrov může nacházet v době satelitních družic a GPS navigací. Teď se chystá nějaká výprava mladých janků (chlapi i baby) na jachtu, kde by si zapařili, nějaký ten sex užili, jenže oni ztroskotají a zachrání se právě na tomhle ostrově. A časem zjistí, že to není nějaká výhra. Žijí tady totiž jacísi zmutovaní kříženci lidí a opic a živí se lidským masem. Což mi připomíná další všetečný dotaz. Čím se živili celých těch cca 80 let od poslední výpravy? A pak jsou tu další nelogičnosti, jakože zreziví moderní sapík, ale 80 let stará pistole střílí jako nově koupená, litry krve v písku nesouhlasí s tržnými ranami obětí, mutantí predátoři občas někoho rovnou zabijí, jindy jinou oběť jen tak z legrace pronásledují a nakonec nechají být... Film má formát 2,35:1, jen originál zvuk i český dabing mají stereo provedení. Disk načne protipirát, nějaké trailery na úvod, nějaké v hlavním menu, a jinak nic zde nenajdete, žádné bonusy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako to už často dopadne, po atmosfére zostali len pozostatky, po kvalitnom scenári zakrvavené trosky a z postáv prehliadka nudnej mizérie. Do toho klišé, banality a stereotyp, od režisérskeho až po vizuálny. Napriek tomu to úplne zlé nie je a to práve vďaka pozostatkom solídnej atmosféry. Na ostrove sa objaví skupinka mladých ľudí, tu ich ale napadne niečo, čo zrejme mali byť bratranci príšer z Pádu do tmy. Na filme je bohužiaľ vidieť nie len nedostatok peňazí (OK, ani Pád do tmy nebol veľkofilm, ale režisér mal talent), no i celkový nezáujme vytvoriť niečo viac, než len bohapustý (pod)priemer. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pane jo,to byl ale "skvost".Ještě že se zhruba od půlky přestalo úplně mluvit,aspoň nemusí divák poslouchat ty nesmyslný žvásty.Jinak story je to skutečně vážně "úžasný",opuštěný ostrov,kde vraždí skříženci jamajčanů s opičáky je vážně nápad k nezaplacení a když je k tomu trapnému vybíjeni vystrčena ještě navíc taková banda nesympatických obětí jako zde,je to strašné utrpení celé to vůbec sledovat.A hlavně krom idiotskýho děje nemá Ztracený ostrov ani krev,ani atmosféru,ani napětí,prostě nic,natož něco hororového.Celé mi to přišlo strašně amaterské,nelogické a trapné.Sledování Ztraceného ostrova je naprosto ztracený čas,jde prostě o hodně nepovedený televizní béčko. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film se měl původně jmenovat The Tribe. (Chatterer)

Reklama

Reklama