Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přestoze se Kim a její přítel Matt rozešli, jedou spolu se svými přáteli strávit společný víkend na chatu u jezera. Přatelé se často nevidí, a tak konverzace vázne a není jako za starých časů. Když už ani jointy nepomáhají rozveselit se, lékem by se mohla státi hra na Dead Mary. Při této hře hrdinové sami, pouze se svíčkou v ruce, jdou do koupelny, kde proti zrcadlu třikrát za sebou musí vyslovit Dead Mary, Dead Mary, Dead Mary. To se však ukáže býti špatným nápadem a pohodový oddychový víkend se velmi záhy změní v boj o život. První oběti Dead Mary se stává Matt a příběh může začít... (brooklyn73)

(více)

Recenze (8)

Koly 

všechny recenze uživatele

Už při první vážnější scéně v koupelně (která nastane po úvodní půlhodině totální vaty), jsem věděl, že je něco špatně. Scéna totiž přímo vybízí k nějaké infarktové lekačce, ale nestane se vůbec nic. Nakonec jsem usoudil, že Wilson na to jde od lesa a že má nějaké eso v rukávě. Pořád bylo něco cítit ve vzduchu. Ale opak byl pravdou. Zápletka se pro mě zcela nepochopitelně zvrhla v nějaký hodně nepovedený odlitek Carpentrova mistrovského díla THE THING. Po nějakém napětí a atmosféře ani vidu ani slechu, taky herecké výkony ničím nezaujmou. Všem fanouškům stupidních teenagerovských horrorů DEAD MARY vřele doporučuju. Rada pro všechny ostatní : ! Pracky Pryč ! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ho ho, tak tohle jsem od tohohle filmu opravdu nečekal. Zajímavá, až svým způsobem originální, parafráze klasické legendy o Bloody Mary. Zpočátku se film, zdá se, zbytečně dlouho babrá ve vzájemných mileneckých a přátelských vztazích jednotlivých postav, ale ono to nakonec má své opodstatnění a souvislost s následujícím příběhem. Navíc, je to pojato zajímavě. Bavilo mě sledovat jednotlivé postavy, byť trochu smrdí papírem, ale herci jim překvapivě (na podobný typ filmu opravdu překvapivě) dokázali hodně přidat (v některých scénách skvělá Eve, nebo v jisté části hodně dobrý Dash). Mohlo by se zdát, že je film zbytečně dlouhý, a kdo je zvyklý na akčnější příběhy, s tím asi i bude mít problém. Některým scénám a záběrům je věnováno více prostoru a místa, než je divák běžně zvyklý (např. výborná úvodní scéna v autě), ale všechno to přesně odpovídá stylu vyprávění, které hraje hlavně na jakousi pomalu se budující nervní a psychotickou atmosféru a vnitřní neklid. I proto je zde věnováno více prostoru jednotlivým postavám i jejich vzájemným vztahům a k nějaké akci dojde jen tu a tam. Ale když k ní dojde, má to nápad, originalitu i koule (výslech v kůlně). Abych to shrnul. Ten film mě docela zaujal, strhl, byl jsem zvědavý, jak to všechno skončí. Tradiční námět (trocha Vetřelce, Věci a Cabin Fever) se pokusil navléknout do lehce originálního a nezvyklého hávu. Povedlo se mu to. Hodně předčil má očekávání. No a samozřejmě je tu Dominique Swain, která je celý film vážně k nakousnutí a to vysoké hodnocení bych díky ní dal, i kdyby film byl nehoráznou sračkou. Kterou ale, naštěstí, vůbec není. Počítám, že budu se svým vysokým hodnocením hodně osamocen a v menšině. Nijak mě to nebude překvapovat. Mě Dead Mary neskutečně sedla. ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

To byl zase jednou krok vedle. PO nekonečně dlouhém a nudném úvodu, kde hrdinové řeší vztahy a kdo koho podvedl a kdo koho má rád, se promarní snad všechny příležitosti diváka překvapit, vyděsit, postrašit. Dopajdá to do finále, které je tak zmatené, že se v tom ztrácíte a pak bum a je konec. Ta jedna hvězdička je za tu atmosféru, který film nabízí. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Teenagerský horror slabej kvality.Prvá polhodina filmu je neuveriteľné nudná,popijanie piva,dievčatá sa opaľujú,potom sa unudené zhovárajú o starých časoch,evidentne sa nudia.A tak začnú hrať hru Dead Mary.A všetci na vlastnej koži zistia,že to nie je len obyčajná legenda.Určitá zhoda s filmom od Carpentera The Thing.Ako v tomto filme,aj tu sa dôvera jedného k druhému prepadáva a rastie nedôvera medzi priateľmi.Nikto nikomu neverí,nikto nevie kto je posadnutý,každý podozrieva každého.Kamera je strašne mizerná,herci nesympatický a hrajú nepresvedčivo.Zopár ľakačiek tam síce je,aj nejaké tie mordy,ale film nedosahuje ani priemer.Dá sa naňho pozrieť,ale to je asi všetko. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Trochu tento horor nadhodnotím, ale to naozaj len preto, že je to jedno z najkvalitnejších spracovaní Krvavej Mary. Už som totiž videl viacero filmov na túto tému, ale väčšinou to boli blbosti. Celkom pozerateľný je ešte Nite Tales: The Movie (2008), lenže to je zase poviedkový film, takže Krvavej Mary sa tam venujú len v polovici filmu. Čo sa týka tohto snímku, bolo to celkom fajn. Herci v pohode, atmosféru to malo, kamera taktiež veľmi pekná a nenudilo to. Chýbalo však tomu viac napätia. Režisér sa totiž sústredil viac na teenagerské vzťahy ako na samotnú Mary, čo filmu dosť uškodilo. Snáď sa raz do tejto témy pustí niekto ešte schopnejší a konečne natočí nejakú pecku. ()

Zajímavosti (1)

  • Pôvodne sa mala snímka volať Bloody Mary, avšak v Japonsku majú na tento názov licenčné práva, a tak sa distribútor filmu rozhodol zmeniť názov v Japonsku na Dead Mary. Neskôr sa však producenti dozvedeli, že aj iný film idúci do distribúcie v tom čase nesie taký istý názov, a tak sa pristúpilo k zmene názvu na Dead Mary aj na ostatných distribučných teritóriách. (beso74)

Reklama

Reklama