Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Washington, 1963. Už rok se Amerika vzpamatovává z následků Kubánské krize a Johna Fitzgeralda Kennedyho brzy čekají dost nemilé události. Ale to pochopitelně nikdo neví. Dokonce ani třináctiletý Adam, chlapec z katolické školy, který v bytě naproti přes ulici právě nalezl velký poklad - nezakrytý pohled na nádhernou blonďatou ženu, novou sousedku, kterou lze pozorovat při převlékání. A protože je Adam zvídavý chlapec, rozhodne se o neznámé krasavici odnaproti dozvědět víc. Jenže nakonec zjistí mnohem víc, než si původně přál. Zlatovlasá krasavice se jmenuje Catherine, je to umělkyně, vede nespoutaný život plný sexu a drog a mimo jiné je i milenkou právě fešáckého JFK. Což bohužel staví Adama vůči panu prezidentovi do jasné opozice. Malý chlapec versus nejmocnější muž planety, to zní jako nerovný souboj, ale naneštěstí Kennedy má až příliš mnoho nepřátel, kteří mu jdou po krku. A nebojí se využít i dětí, které zatím nevědí o světě vůbec nic. Pozoruhodně dějově vystavěné drama natočil v roce 2009 režisér William Sten Olsson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslavnějších konspiračních teorií o vraždě JFK znovu ožívá na plátnech kin (atentát údajně zosnovala samotná CIA, Ústřední zpravodajská služba ) .. zde viděna a podána v křehkém příběhu o hledání a objevování .. sledována očima dospívajícího mladíka, studenta katolické školy Adama Stafforda, který se vlastně náhodně, jen díky svému právě probuzenému zájmu o krásu ženského těla, připlete do života nové sousedky od naproti, krásné a tak trochu tajemné Catherine Caswell / Gretchen Mol .. která, jak se záhy ukáže, je přítelkyní promiskuitního pana prezidenta … ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Musíme povedať, že nápad (zobrazenie „vedľajších“ udalostí, životov blízkych ľudí z obdobia J.F.Kenedyho) nebol zlý. Ja osobne si ale myslím, že scenár by mohol byť ešte trošinku prepracovanejší. Tá tzv. šťava filmu nejako chybí. Dívate sa na to, čakáte veľkú zápletku (vlastne tú „americkú aféru“), čo samozrejme príde na koniec (samotný záver), ale máte pocit, že niečo ešte stále chýba. Mimochodom tú spomínanú dieru „nedokázali“ zaplniť ani herci. Ale keby nebola skvelá Gretchen Mol a prekvapivo skvelý Cameron Bright, tak potom by to mohlo dopadnúť aj oveľa horšie. Asistovanie ostatných hercov (Rebhorn, Pellegrino, Wyle) je v tomto prípade „len“ formalitou. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ak mi to malo spôsobiť dieru do mozgu, tak nie, nespôsobilo! Uznávam, že nápad je to dobrý, vražda Kennedyho na pozadí príbehu dvoch postáv ( Adam a Catherine Caswell ) , ale to je práve to, čo tento film ochudobnilo o dramatičnosť. Keby sa tvorcovia sústredili práve iba len na hlavnú aktérku, bola by z toho fantastická dráma, kdežto na príbehu Adama som mal pocit, že sa podielal Hřebejk so svojim týmom. Až moc okaté, až moc naivné ( špehovanie, všade nos pchanie, fotenie z okna cez ulicu, boskávačky... ) . Vôbec mi prišlo, že režisér W. Olsson mal nápad, nevedel čo a ako, tak tam mrskol mladého fagana Adama ( C. Bright, inak dobrý ) a že, nejak už bude. No škoda. A ešte jedna poznámka na záver: Lucian Carver, agent síajej , pôsobil absurdne smiešne a ešte k tomu všetkému, ako bonzák a kokot! ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený pohľad do dôb JFK....kde cez príbeh jedného chlapca nám je odhalované politické i súkromné pozadie tejto doby.... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama