Reklama

Reklama

Válka termitů

  • Francie La Citadelle assiégée (více)

Obsahy(1)

Uprostřed africké savany jsou ve své čtyři metry vysoké „věži“ ukryti neustále zaměstnaní a hbití termiti. Náhle je jejich život narušen. Podvozek z dodávky jim zboří část jejich opevnění. Od té chvíle se začíná odvíjet série katastrof, které si vybírají daň na obyvatelích kolonie. První, tropická bouře, zatopí tunely a zásobiště potravy. Poté se objeví velká armáda útočných mravenců, která se chystá napadnout zranitelné termity. Válka začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Ruut 

všechny recenze uživatele

rád kouknu na kvalitní dokument. hlavně ty z produkce BBC jsou jistota. Ovšem to neplatí o těch ze světa zvířat. Ty mě moc neberou. Neuchvátil mě ani Život savců ani třeba Putování tučňáků nebo Mikrocosmoc. Termiti jsou ale uplně jiný kafe. Takhle akční, nadupanou a svižnou jízdu bych nikdy nečekal. krom toho jak herdek dokázali filmaři vůbec pořídit takové zábery? Když jsem poprvé videl naboptnalé a pulzující tělo termití královny tak jsem byl na prášky daleko víc než z vetřelců Rydleyho Scotta! A to už je co říct. Mistrovské dílo. ()

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Příjemně vyprávěný "dramatický" příběh jednoho (dvou) termitišť se spoustou úchvatných záběrů.Je opravdu obohacující poznat tyhle maličký tvory tak zblízka i s celou jejich kolonií,kde každý má svůj jasně daný úkol.Celkově tato stvoření (stejně jako jiná podobná skupenství jako jsou mravenci,včely apod) mají opravdu vypiplanou strategii jak přežít,ochránit královnu,bránění svých ministezek apod.Na informace bohatý dokument,kde mi nevadila ani ta dramatičnost.PS:pak kde tvůrci scifi berou inspiraci. ()

Reklama

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Dokument najsofistikovanejsej veci...akej som so zivota hmyzu mohol vidiet. Rozobera do detailu kusok po kusku zivot "kazdeho jedneho" termita, ktoreho kralovna kazdou sekundou vychrli(udajne denne az 30 tisic novych jedincov) a do podrobnosti nas oboznamuje s ich zivotnym osudom. Lubi sa mi...ze tovrcovia dali dost zalezat aj na atmosfere...ktora uz sama o sebe mikrosnimanim termitov je dokonala...ale toto vsetko je doplnene este tajomnym dunenim...a temnymi samplami, ktore este viac pridavaju na pozitku vychutnania dokumentu. Spokojnost velka...a fatk stoji za zhliadnutie!!! nazdar ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jak se žije jiným živočichům a co jsou vůbec zač, k tomu jsou tyhle dokumenty určeny. A tak někteří z nás žasnou více či méně nad tím, co vše se zde na planětě zemi odehrává. Nyní mě napdl vtip, který jsem hned tak nepochopil, ale došel mi až později. Jedna planeta si stěžuje druhé planetě. jsem napadená homo sapiens. Ta druhá planeta jí říká: Neboj, to nebude tak dlouho trvat a zse se budeš cítit svobodná. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Wau. Tak tohle je naprostá bomba! Za poslední dobu jeden z nejlepších dokumentárních filmů. Nikdy bych nevěřil, že si budu kousat nechty u toho, jestli se termití královna utopí nebo jestli ji zabijí černí mravenci...Fantasticky detailní pohled do nitra a srdce termitů, potažmo černých mravenců. Při zvuku smičců mi úplně naskakovala husí kůž, to vše díky absolutně trefné hudbě. PS: ten jeden mravenec byl už fakt blízko, ale kousnout a tím ji usmrtit nedokázal. Podobný scénář může vyplodit příroda a nebo opravdu, ale opravdu dobrý scénárista. A co mi není vůbec jasné, tak způsob kamerování, to musí bejt setsakramensky malá kamerka, aby dokázala toto natočit :o) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Filmári z Francúzska a Kanady pracovali v africkom štáte Burkina Faso. (MikaelSVK)
  • Setkáme se zde s predátory termitů, jako jsou kudlanky, chameleoni a mravkolvi. Mihnou se ovšem i sklípkani, netopýři, hadi, supi, ještěrka a štír. (Inferion7)
  • Termiti svádí souboj se stěhovavými mravenci Paraponera clavata, kteří svádí boj s Mravenci tkalci. (Inferion7)

Reklama

Reklama