Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby se Lynch pustil do tragikomedie a romantiky zároveň. Film o ženském neuvažování. Nelogický, chaotický, romantizující, přesně jako ženský chování samotný. Taky film o iluzorních světech, které si vytváříme, abychom do nich utíkali před zkurvenou realitou. A pak je to taky film o devitkách a sedmičkách, nic pro IŤáky, ale o kauzalitě. Celkově to moc nedrží pohromadě a na první pohled ani nedává smysl, ale když chcete, smysl najdete. Reynolds samozřejmě vynikající jako vždy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sci-fi nepatří mezi žánry, na které se tak často dívám, tak přece po sobě ani nemůžu chtít, abych všechno do detailů pochopila. Je to film, který dám do šuplíku s názvem "velmi zvláštní příběh" a možná na něj někdy v budoucnu mrknu znovu i když o tom dost pochybuju. Proč dávám tedy čtyřku? Protože je to přece jen snímek, který rozhodně nepovažuji za průměr už jen z toho prostého důvodu, že nutí člověka k přemýšlení. Pak se mně líbil i po vizuální stránce a v neposlední řadě bych chtěla Ryanovi říct : "nevěděla jsem, že jsi tak dobrej !" ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo teda nieco. O deji sa nema vyznam rozpisovat, pretoze „pribeh“ je tazko opisatelny. Kazdopadne, ked pre nic ine, uz len pre sposob natocenia sa tento film oplati vidiet. A ja proste filmy ako Donnie Darko, The Butterfly Effect a pod., napriek niektorym preslapom mam rad a tento film patri presne k nim. A poznatok, ze koaly ovladaju telepatiu bol jedinecny ;) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Originální námět odehraný na relativně malém prostoru s jednou hlavní rolí a párem pomocnic. A Ryan Reynolds tu svou roli odehrál s přehledem. O filmu jsem nevěděl absolutně nic, krom informace, že pro kamarády byl "dobrý, ale průměrný". A tak to asi být i mělo, protože takovémnožství dobrých nápadů a tak zajímavý příběh jsem rozhodně nečekal. Není to film, který ve mně zanechal nějaké hluboké pocity, neposadil mě na zadek a ani ze mě nevymáčkl emoce, ale přesto mě nesmírně bavil a já nemám, co bych vytkl. Pes dělá :"devět, devět." ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Devítky jsou rozhodně zajímavý a originální film, což by ho už samo o sobě mělo katapultovat do daleko vyššího hodnocení. Jenže poznat jeho jedinečnost je poměrně dost obtížné a kdo za filmem, který navíc působí dost béčkově, nehledá něco víc, tak to tam prostě nenajde a hodinu a půl se nudí, proto také chápu dvouhvězdičková hodnocení (jedna hvězda za výbornou hudbu a druhá za "koaly jsou osmičky - jsou telepati a ovládají počasí" ). Já ovlivněný filosofií však musím ještě 2* přidat (otázka je, jestli filmu nepřipisuju něco, co tam není, nebo co se tam vyskytuje obyčejnou náhodou) právě za námět a určitý druh projevu, který nutí k zamyšlení. Nabízí se srovnání s Panem Nikdo. Pan Nikdo měl výbornou omáčku, ale chyběla hlubší myšlenka (v podstatě mu chyběla jakákoli myšlenka). U Devítek se stal pravý opak myšlenka je dobrá, ale chybí vizuální efekty a všechna ta propracovaná formální část, co dělá kvalitní film filmem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)

Reklama

Reklama