Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

mm13 

všechny recenze uživatele

Dobre plynúca mysteriózna mozaika s nie práve najšťastnejšie zvoleným hlavným predstaviteľom, ale predsa pútavá, chcete vedieť, ako to skončí. No, a končí to podivne, po dejovej stránke síce všetko klapne, ale čo tým chceli autori povedať už mi uniká. Ako čo i len pozastavenie sa nad vzťahom Boha a človeka podivné, ako pozitivisticky ladená moralitka blábol. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Hmmm.....ještě teď jsem v takovém podivném rozpoložení. Kdo za to může? Báječný scénář,skvělý Ryan Reynolds,sympatická Mellisa Mc Carthy, pěkná kamera a úžasný soundtrak, který mi dopomohl dostat se trochu na přirovnání Svět podle Prota? Tři zdánlivě nesouvisející příběhy, jen postavy mají stejný,nebo vylepšený vzhled, ale žijí jiným životem. Tápání, náklonnost, střípky věcí, které nedávají smysl postupně začínají zapadat a donutí přemýšlet i ty, kteří by jindy tohle téma blahosklonně přešli. Ale ten zmatený, zvláštní pocit,že vše je nakonec v pořádku, přetrvává. Kdo by nechtěl být chviličku střípkem, který zapadne do mozaiky nejlepšího řešení....nemá smysl vykládat děj, smysl má si tohle pustit..a já pořád nevím, zda jsem neohodnotila málo.Ale co my lidé víme..... ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

Už to zde zaznělo, ale musím zmínit, že The Nines není typově nepodobný toliko opěvovanému Donniemu Darkovi, neb při sledování člověk tápe a tápe a...pak se vlastně nedozví, že se něco dozví. Nebo naopak? To je celkem fuk. Někoho to úplně pohltí, někoho to slušně mine - můj případ.To co jsem z toho všeho pochopil mi k uspokojení opravdu nestačilo a hlavně mě nijak snímek nepřiměl přemýšlet, což je asi v tomto případě špatně. Moc se mi líbilo přirovnání uživatele Sobis87 snímku k nepřiznané adaptaci hry The Sims, indicií ke ztotožnění se s touto tezí je ve filmu více než dost. Takže za samotný film bych dal *dos estrellas*, třetí připsuji za velice nadstandartní herecké výkony Ryana Reynoldse a boubelky Melissy McCarthy. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu všechny, kterým se to nelíbilo. Na tohle musí mít člověk náladu, něco v hlavě, podobný názor jako autor a vůli všechno vstřebat. Já měl při projekci vše a celou dobu jsem byl nadšeně konsternovaný a ač jsem většinu času nic nechápal, tak jsem hltal každou vteřinu. Konec mi smysl dal, takže zůstala nádherná vzpomínka na neobyčejné dílo. 95% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je podivný a mysteriózny sám o sebe? Podľa názvu "Devítky" som si pôvodne myslel, že ide o nejakú narážku na desiatky (desiatok = daň odvádzaná poddanými v stredoveku, desatina ich poľnohospodárskeho zisku), a teraz sa len ťukám do hlavy, čože to za kravinu zo mňa vypadlo?! Takto zvláštny film som jakživ nevidel, no toto ma uchvátilo a užil som si jak nepríliš obľúbeného Reynoldsa, tak sympatickú Melissu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)
  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama