Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VZPOMÍNÁŠ SI, ODKUD JSI PŘIŠEL?“… ,,BYLO TAM TEPLO. A BÍLO. JAKO... NELZE TO VYJÁDŘIT LIDSKÝMI SLOVY. NELZE TO ZACHYTIT LIDSKOU MYSLÍ“..... /// Psychodelický stavy nebo skutečnost? ,,VĚŘ MI! I když tajemství je větší, než dokážeš pobrat“ (ty vole, jak voni věděli, že to fakt nedokážu…?). Je fajn, jak se mezi spoustou pičovin snažej udržet moji pozornost – třeba jen jednou větou (někdo by řekl BOŽÍ…). Tohle funguje. Hrajou si se mnou jako v těch seriálech, jen za kreténa nemá bejt Ryan R., ale já (tak do toho vy kurvy! Rád vypadám jako kretén!). Ale ta hranice mezi zajímavostí a tím ostatním je vážně (Bůh by řekl: opravdu, ale opravdu…) tenká. Boží mód. S trochou GHB. Futuristická nadmyšlenka. Ztraceni. V realitě. Podivnost, ve který nakonec za kreténa nejsem. Oblivio accebit. VŠECHNO EXISTUJE DÍKY TOBĚ! Díky… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemyslím na kariéru ani rodinu. Jen si chcu vyhonit. 2.) (- když už jsme u toho:) Zjistím, jak se při honění tváří Ryan Reynolds (no, že by to byl pohled pro bohy …) 3.) Thx za titule ,,pedroo“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je podivný a mysteriózny sám o sebe? Podľa názvu "Devítky" som si pôvodne myslel, že ide o nejakú narážku na desiatky (desiatok = daň odvádzaná poddanými v stredoveku, desatina ich poľnohospodárskeho zisku), a teraz sa len ťukám do hlavy, čože to za kravinu zo mňa vypadlo?! Takto zvláštny film som jakživ nevidel, no toto ma uchvátilo a užil som si jak nepríliš obľúbeného Reynoldsa, tak sympatickú Melissu. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrá podívaná, která postupem času krystalizuje z prvotní prapodivný fantasmagorie. Devítky připomínají takovou lehkou Lynchovinu, která ve finále (proti všem očekáváním) dává smysl. Jednání a motivace jednotlivých účastníků téhle hry s osudem sice nemusí být až do finálních titulků úplně zřejmé, je ale s podivem, že při zpětné rekapitulaci do sebe jednotlivé střípky pěkně zapadnou. A zatímco Lynch sám nezná odpovědi na vlastní mystéria, August řešení nabízí. Nedělá to prvoplánově, chce přece jen trošku zamyšlení v otázkách "kdo byl kdo a proč dělal to a to", ale člověk se toho vysvětlení nakonec dobere. Zkrátka tenhle film musíte nechat "doznít", aby měl ten pravý účinek. Takže jo...! Devítky jsou pro mě celkem překvapení - jak zábavností, tak způsobem zpracování a nakonec i skvělým výkonem Ryana Reynoldse (kterého si můžete vychutnat hned ve třech polohách). ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Do istej chvíle som chcel tomuto filmu udeliť 3*, nakoľko som tvorcov podozrieval zo síce nevtipnej, ale predsa len paródie na LOST. Po nepochopení "pointy", resp. po neschopnosti uveriť, že tvorcovia vážne nakrútili pseudofilozofický "žvást" s ktorým som zabil vyše 90 minút svojho drahocenného času, som si ale našťastie prečítal tunajšie 4 a 5* komentáre a je to odpad ako bič. Ale na komentároch som sa od srdca zasmial. Ďakujem. :-) Apropo je to ešte horšia sprostosť ako STAY. (4.7.2010) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý počin nezávislé ruky. Pozor!! Film není prvoplánově chytrým filmem. Jeho rozměr a myšlenka nepatří k zrovna překvapivým faktorům, originalitou film taky příliš netočí, přesto je to hodně silný a inteligentní snímek, který kombinuje chronologii příběhů rozhozenou do stran, práce s vizuálnem doplňuje práci s audiem (např. zpívající Hope Davis), scénář se skládá prvotně ze tří příběhů, ale nejsou důležité, důležitý je ten čtvrtý a finální. Pokud si divák při sledování všímá určitých detailů, je potěšen ve chvíli, kdy se objeví poprvé název "knowing", potom chytá stéblo a film se pro něj stává už jen příběhem, který musí dosledovat. Proto Devítky nejsou primárně a prvoplánově směřovány do žánru inteligentních filmů. Nedají se srovnávat s Donniem, Butterfly a podobnými filmy. Tady totiž není důležitá práce s časem, ale práce s divákem a alternací vesmíru. Úkolem režiséra nebylo překvapit zdrcující pointou. Pointa Devítek totiž vůbec překvapivá není, je ale logickým vyústěním příběhu a zasluhuje drobný potlesk. Zpočátku se zdá, že film přeroste nezávislou režisérskou hlavu, ale teprve časem zjišťuješ, že tomu tak není a režie to zmákla zkormidlovat na jedničku. Rozhodně se dá film pochopit po první produkci, resp. ještě během ní, není to účelově chytrý film, má za úkol jen pobavit, což se mu komorní atmosférou a skvělými herci opravdu daří. Ryan Reynolds je přesný, bez chyby a úděsně výborný. Začínám ho nemít rád, protože mě nepřekvapuje chybami (pokud nepočítám úlety na začátku kariéry). [DVD] dávám DEVÍTKU z deseti. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)

Reklama

Reklama