Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humphrey Bogart exceluje v roli gangstera, který je právě po dlouhé době propuštěn z vězení. Přesto se znovu pustí na tenký led - zorganizuje loupež, která skončí po divoké honičce fiaskem. Dívka, do které se zamiloval (Joan Leslie) ho odmítne a zůstává při něm jen Marie (Ida Lupino), unavená pamětnice 30. let jako je on. Bogart svým vynikajícím hereckým výkonem předvedl přesun klasického jednobarevného darebáka gangsterských filmů do existenciální šedé zóny typu film noir. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je jedno, či ste gangser, policajt alebo iba obyčajný chlapík. Pokial ste chytrejší a schopnejší ako ostatní, máte problém. Roy Earl má tiež takýto problém, ktorý je znásobený tým, že je gangster a nájsť správnych, čestných a navyše rovnako inteligentných parťákov na lúpež nie je vôbec ľahké. Máte túžbu po normálnom živote so ženou zo spoločnosti, lenže bude lepšie, ak vám dojde, že treba hľadať vo svojich vodách, pretože nakoniec budete odmietnutí. Možno jediným východiskom z tejto klietky bude smrť. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Slabota, kterou táhne jen a pouze dokonalý Bogart. Šíleně dlouhá expozice (trvá hodinu, než se děj pořádně rozjede), žádná femme fatale (jsou tam dvě ženské, přičemž obě jsou nudné a otravné), žádný pořádný protihráč nebo zajímavý dějový zvrat - prostě nic! Bogie je samozřejmě král, který svým charismatem a herectvím s přehledem vládne každé scéně, ale ani skvělý herec v hlavní roli neposune film do nadprůměru, když scénář ani režie nejsou žádná velká hitparáda. 60 % ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Bogart naprosto chladnej gangster, kterej nenávidí poldy a hasí si to krajinou ve svým A 38 Plymouth coupe. Škoda jen, že občas ukázal i nějaký city. Film neztratil za dobu své existence vůbec na ničem a směle se v akčních sekvencích vyrovná i dnešním digitálním orgasmům od Baye. Ať už jsou to dynamické honičky se zrychlenejma záběrama nebo pištění pneumatik na prašné cestě. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Postava gangstera - sympaťáka, bola v histórii kinematografie zobrazená veľa krát. Zločinec zo srdcom má u divákov vždy svoje sympatie, aj keď v reálu je to odcudzenia hodná osoba, ktorá zabíja, kradne, podvádza. Ale robí aj skutky dobré - možno kvôli výčitkám svedomia. Humphrey Bogart stvárnil svoju postavu svojím osobitým spôsobom, spôsobom tela, teda tak, že len akonáhle opustí v úvode brány vezenia, viete, že to bude prívetivý hajzel ( v rámci ). Emocionálny, smer osudov zo života sajúci film, ktorý je klasikou, či ju už ho máte radi, alebo nie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť nesústredený noir s dlhou expozíciou, nie až tak zaujímavými vedľajšími líniami, dvoma nepresvedčivými romantickými líniami a s akciou a napätím, ktoré prídu až v samom závere. Humphrey bol skvelý ako vždy, ale ešte viac ma zaujali vyprahnutá púšť a skalnaté hory na krásnej čiernobielej kamere. Škoda, že týchto záberov nebolo viac. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (4)

  • Pes který ve filmu hrál jako "Pard" vlastním jménem "Zero the Dog" byl v reálném životě Bogartův psík. (formelin)

Reklama

Reklama