Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří Sovák jako bývalý lampasák vede lekci civilní obrany ve výzkumném ústavu... Malou televizní hru o školení "civilní obrany" v jednom výzkumném ústavu napsal Milan Uhde v roce 1978. Veselohra o absurdním manipulování inteligentními lidmi, tak příznačná pro svou dobu, mohla být natočena až o třináct let později. Na první pohled vlídný úsměvný tón má rozpětí ostrého sarkasmu, který klene výmluvnou parabolu totalitního ovládání člověka. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Masku uchopíme za lícnice, tak, abychom hřbety rukou měli proti sobě... zhluboka vydechneme... nasazujeme hezky pomalu... napřed na bradu... Hergot, dyk nemůžu dejchat! " Prvních 10 minut nemá chybu. Sovák je dokonalý. Kdo to nezažil, ten se nepobaví. Do teď si ze základní školy pamatuji ten smrad gumy a zatuchliny z téměř zpuchřelých plynových masek. Bohužel, po vtipném začátku přijde obrat o 180 stupňů, sranda skončí a už se jen melou psycho žvásty, které skončí tak 10 minut před koncem, kdy to zase stojí za to... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák jako bývalý lampasák byl občas až k politování, byť jeho postava byla veskrze záporná, jen málo zábavná. I tak ve své roli převyšoval ostatní herce. Trochu mi to připomnělo neoblíbené (to nemyslím obecně) Teambuildingy, kdy jsou účastníci znuděni a nuceni dělat věci, které dělat nechtějí. Něco málo z podaného jsem zažil jako školák, proto jsem se na konci i bavil. ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Tady je jen vidět, jaká je škoda, že se pan Sovák živil skoro výhradně komediemi. V těch byl taky vynikající, ale tady z něj jde mráz po zádech. Byl jsem ve výzkumáku od konce 70. let, až takhle se tedy neblblo, ale podobných absurdit bylo dost a pan Uhde to napsal pěkně. Škoda že považoval za nutné přidat ty druhé plány, kdyby to celé gradovalo jen v té hlavní zasedačce, bylo by to podle mne lepší. Ovšem motivační apod. školení po roce 1990 na svoje zpracování ještě čekají, s povinnými jásoty, zvoláními apod. Strach už nejde z kádrováků, ale oni je zastoupili jiní. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, ano Jiří Sovák byl coby jako školitel opravdu velmi zábavný, ostatně celá třída výkumáku mu to dávala patřičně najevo, nakonec dostal chudák infarkt:-( Zapomenutá inscenace ale dobrá! ps: Jak píše triatlet, kdo to nezažil ať už na základce nebo později třeba na vojně neví o čem mluví, už tenkrát ty masky byly ale v dezolátním stavu včetně veškeré výbavy.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Plýýýn!" Dám ruku do ohně za to, že Jiří Sovák našel pro svoji postavu předobraz v některém z opravdových vysloužilých lampasáků, s nimiž se v životě setkal, a proto je tak přesvědčivý. A vzhledem k tomu, že s minulým režimem se rád neměl, určitě ho tohle sarkastické třičtvrtěhodinové rýpnutí muselo velmi bavit. Závěr nemá chybu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama