Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh rozpráva o dievčine, ktorá síce bola chudobná, ale na druhej strane taká dobrá a pracovitá, že dostala od osudu zvláštny dar. Kolovrátok, na ktorom dokázala priasť zlaté nite. A bol jeden gróf, ktorému sa zapáčila, no ešte viac sa mu páčilo zlato, ktoré so sebou priniesla do jeho domu. A pretože bol chamtivý a chcel mať zlata stále viac a viac, rozhodol sa, že aj on bude tkať nite, aj keby mu mali prsty na rukách odpadnúť. A tak tkal a tkal a pritom zabúdal na všetko pekné a dobré okolo neho. Na dievčinu, na priateľov,na celý svet. Ale dovtedy sa tkajú zlaté nite, až pokým sa priadza raz neroztrhne a osud nepovie dosť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipná rozprávka, hlavne vďaka triu neskorších Kopytovcov, či ešte neskôr skupiny MC Sáva a Marcela. Vtip teda ujde, spracovanie je trochu hŕŕŕ, ale celkovo ani ono neurazí. Hodnotenie: 60% ()

jan72 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za obsadenie - Geišberg, Vrzalová, exkluzívna Kapráliková, Oľhová, Šulík... Naopak Kopytovci mi tam vadili a cigáni, tí boli absolútne zbytoční. No a samozrejme zas tu museli byť tie trápne spevy (načo?). ()

Reklama

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Rozmařilý hrabě se rozhodl v boji mezi císařskými a rebely hrát na obě strany a nakonec se sám stal štvancem. Úkryt najde u laskavé babičky Terezy, jejíhož vnuka Jakuba poslal na vojnu. Dobrá víla věnuje babičce kolovrátek, který přede zlaté nitě a hrabě chce pomocí bohatství nabýt ztraceného postavení. Chvíli seká dobrotu a s pomocí Jakuba a popletené dvojky zbojníků si vykoupí milost u císaře a znovu se chopí vlády na svém panství. Zlato mu ovšem zatemní mysl, a když vílí čáry zmizí a zlato s nimi, je na tom hrabě snad ještě hůř než na začátku... Věru nevím, co mám téhle rozprávce vytknout dřív. Je to ukřičené, bez humoru, obraz je přetmavený, kaskadérské kousky zbytečné, hudba uvrzaná, herci vesměs nesympatičtí, některé postavy zbytečné (rodinka cikánů, zbojníci), jiné zase nemají tolik prostoru, aby si je člověk stihl oblíbit (Jakub). A hlavně je to hrozná nuda. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama