Reklama

Reklama

Hrnec

všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1994, 15 min

Obsahy(1)

Humorně laděný příběh o tom, co všechno se může stát během dětské hry. Hrnec je drobný příběh, vlastně spíš anekdota o tom, co všechno se může vyvinout ze zcela banální příhody. Jedna dívenka nasadí svému kamarádovi na hlavu hrnec a ten nejde sundat. Autor příběhu Josef Platz využívá vstupní zápletky k rozvinutí celé řady komických nebo spíš tragikomických situací. Hrnec pevně drží a nebohá hlava otéká. Co dělat? Pomůže vždy ochotný soused s autogenem? Nebo spíš návštěva veterináře? Nechme se překvapit...Dodejme jen, že krátký film Hrnec byl naším příspěvkem do mezinárodní výměnné série EBU drama. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

štísko 

všechny recenze uživatele

Krátké snímky mám rád. Bývají nabyté dějem, případně vtipem. Hrnec byl pro mne zklamáním. Scházelo mu dost obojího. Pointa vtipná byla, ale nějak to nevyznělo. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Krátký televizní film natočený v rámci jakéhosi mezinárodního projektu. Zjevně ambicióznější než bakalářské povídky, dějově však ještě řidčí. Ze zvoleného tuctového motivu se dalo vytěžit mnohem více humornějších situací a dovést je více do absurdna, než tvůrci udělali. Ljuba Krbová a Jiří Štěpnička se snaží, ale co je to platné, když do všeho kecá hlas vypravěče a popisuje to, co stejně vidíme. Nejvíc tato čtvrthodinová záležitost asi poslouží programovým pracovníkům, aby mohli zaplácnout díru v programu (což se také 17.7.2007, kdy jsem Hrnec viděl, stalo :). ()

Reklama

Reklama