Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 2
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 2

Recenze (1 152)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Je mi naprosto jasný, že Fox Mulder si jen změnil jméno na Hank Moody, přestal sledovat ufouny a stal se z něj tenhle spisovatel, kterej má sice tvůrčí krizi, ale vše bere s humorem a problémy s bývalou skoro manželkou zahání neuvěřitelným množstvím sexu. Děsná sranda, u které jsem se nemohl dočkat dalších dílů, dokud neskončila první série. Už se těším na další! Ačkoliv zde není skoro žádný příběh, jen sled událostí, vůbec to nevadí. Neřeší se tu žádná uměle vykonstruovaná zápletka, jen vtipné chování hlavních postav. Skoro jako ze života..ale jen skoro:) Ve skutečnosti bych Hanka považoval za naprostýho blbce, ale v seriálu je to okouzlující týpek, kterýmu prostě musim fandit:) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sex ve městě pro muže? Ah kdeže. Nejen, že to není Sex ve městě pro muže, tohle je opak Sexu ve městě. Sex ve městě (pardon za nadužívání...) bourá zažité stereotypy, je o emancipaci a o lidské svobodě. Californication ty stereotypy přiživuje, a postavy do nich uzavírá. Ženy, které tu mají rády sex, jsou jen hloupé, kurvy, obojí, a/nebo sociopatky. Muži se nemůžou chovat uctivě, protože by to nebyli chlapi. Pokud se tak chovají, jsou to jen kašpaři všem pro smích. Když se ale odhlédne od do očí bijící šablonovitosti postav, zbývá slušná kopa hlášek, vážně vtipného humoru, a sem tam i nějaké to životní moudro. Je to fajn? Je to fajn, ale to je asi tak všechno... P.S. pro ty, co Hanka proklamují jako svoje alter-ego. Vy takoví nejste, jen byste chtěli být. Smůla, trapáci. A kdybyste takoví byli, schytávali byste to do koulí mnohem víc, než tady Hank. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Hank Moody je prototyp chlapa, ktoreho by sme v beznom zivote my zeny tak sialene neznasali, ze by sme ho boli ochotni zlyncovat, zavesit za gule do prievanu a nechat ho tam hompalat, ale tu ho vsetci milujeme, uctievame, kazdy pondelok sa k nemu modlime 10 krat zdravas Hank a 5 krat Pochvalen bud Mr. Moody. To, co scenarista predvadza v tomto kusku je nieco nevidane, pretoze mat pokope tolko absurdnych postaviciek, ako Charlie Runkle, Marcy "Sfetovana Smoulinka" Runkle, nymfomanska Sue Collini a este kopec dalsich, s ktorymi sme sa pocas troch serii zznamili, to sa len tak lahko nenajde. Ale pritom vas tento serial okrem znacneho mrdani, sukani cohokolvek a kdekolvek prekvapi aj trefnymi "mudrami" zo zivota, ktore by ste v nejakom sladkom cukrikovom serialiku alebo filme marne hladali. * 4.seria isla bohuzial kvalitativne neuveritelne dole, mala som pocit, ako by som sa pozerala na nejaku plejadu zbytocnych cirkusovych postav. Ano, malo to Californicationovsky nadych, ale kde sa vytratila ta lahkost rozpravania? Musim sa priznat, ze uz ma stvala ta nevyrovnanost postav, Karen nevie co chce, Hank nevie co chce, jediny, kto si drzi formu su obidvaja Runkleovci, ti ma snad bavili najviac :) Uvidime, co prinesie 5.seria. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::: Hank Moody je sexistický, arogantní ožrala, který si o sobě myslí, jak je hrozně cool a velký frajer, sice se špetkou citlivosti v sobě, ale to nic nemění na tom, že je hovado. A tohle vše ho činí asi tak přitažlivým a charismatickým . . . a já mu to žeru . . . no nejsem vůl !? a nehraje náhodou Duchovny sám sebe ?! ;-D ::::::::::::::: ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorého hlavnou devízou je výborne napísaná a zahratá postava Hanka Moodyho, počnúc výborným úvodom sa však len utápa v miernom aj ked stále slušnom stereotype. A sem tam by skutočne nezaškodilo trochu ubrať. Nemôžem sa totiž ubrániť dojmu, že dialógové výmeny striedajúce inteligentný a čisto buranský humor sú postavené hlavne na shocking efekte, Californication je pritom zdaľeka najsilnejší, keď sa pokúša o vážnejšie vyznenie a ide viac do hĺbky. inak sa nedá jednoznačne odsúdiť ako zlý seriál, skôr naopak. Pretože hoci ide len o mužškú variáciu Sexu v meste, občas je to aj zábava a poteší aj vzrastajúca kvalita. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (M.B)
  • V 1. sérii Hank (David Duchovny) napsal knihu „God Hates Us All“. Tato kniha není smyšlená, ale skutečně byla pod taktovkou Simon Spotlight Entertainment studia vydána a je možné si ji zakoupit. Za autory jsou vydáváni Hank Moody s Jonathanem Grotensteinem. (O´Neill)
  • Ve scéně, kdy Hank (David Duchovny) na sebe kouká do zrcadla, pronese větu: „Nemají tě rádi, jsi hnusnej a směšně oblečenej, usměj se, ty vemeno.“ Podobnou větu řekl Joe Hallenbeck (Bruce Willis) ve filmu Poslední skaut (1991): „Nikdo tě nemá rád, všichni tě nenáviděj, posereš to, usměj se, ču*áku.“ (venca)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama