Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1925. Ocitáme se v Sýrii rozvrácené válkou. Američan Harry Smith (Humphrey Bogart) prodává zbraně Arabům v Damašku, kde místní právě povstali proti francouzské nadvládě. Harry je stíhán francouzským důstojníkem Feroudem (Lee J.Cobb) kvůli nelegálním obchodům i kvůli jeho bývalé přítelkyni Violette (Märta Torén). Feroud se snaží i za cenu svého života vyjednat s arabskou stranou příměří. (FilmFan24)

(více)

Recenze (6)

Kass 

všechny recenze uživatele

Sýrie. Damašek roku 1925. Ocitáme se ve výbušné atmosféře syrského povstání proti francouzské nadvládě. Humphrey Bogart tu hraje roli bezskrupulózního obchodníka H.Smitha, jenž pod rouškou prodeje potravin obchoduje se zbraněmi, které výhodně dodává arabským rebelům. Máme tu tedy další Boggieho postavu se striktně neutrálním postojem, která se věnuje pouze hraní na svém vlastním, zde výrazně prospěchářském písečku. Naopak tím uvědomělým je zde francouzský plukovník Feroud v podání výtečného Lee J.Cobba, který se snaží i za cenu svého života vyjednat s arabskou stranou příměří. Oba dva dohromady svede svůdná plukovníkova družka a i přes jejich pochopitelnou vzájemnou nevraživost budou posléze oba nuceni využít pák toho druhého k uskutečnění svých odlišných plánů. Ve výsledku se jedná o nikterak objevné drama těžící z napnutého politického pozadí děje a především charismatu dvou největších hvězd filmu. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně francouzští okupanti, na druhé muslimští bojovníci za svobodu a někde mezi nimi pendluje Američan Bogart a prodává zbraně a zásoby jídla. Příběhově velice nudné, Bogyho postava hodně nevýrazná. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

I DON'T KNOW WHETHER I'M TOO GOOD FOR YOU OR YOU'RE TOO GOOD FOR ME!! Pro mě poslední film s Bogiem v hlavní roli co se dá sehnat s českými titulky. Na další budu asi muset nějakou dobu čekat. Už podle hodnocení jsem si ho nechával nakonec a je vskutku vidět, že není nejlepší. Myslím, že ho mohli trošku víc využít. Francouzský důstojník nudí jako učitelka při výkladu ruské literatury a celá ta věc v Damašku v roce 1925 na pozadí je strašná vata. Ve filmech s Humphreym jde hlavně o něj, o jeho klobouk s kabátem, žvárem v koutku a chlapácký řeči, který pronáší s glancem sobě vlastním. Jo a abych nezapomněl. Film má v sobě dokonce napětí, ale to se ukáže až v závěrečných pěti minutách. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Akcenjsi variace na Casablancu tentokrat bez nemcu, ale zato s frantikama a s realistictejsim koncem. Ovsem ac dela Bogy co muze, podobne jako original zadna slava - cele se to odehrava v hnusnych kulisach a arabaci jsou nazorni jako obvodove schema ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Kvalitní snímek, trochu podobný Casablance, jen lepší než opěvovaná Casablanca. Mimo dusného prostředí syriijských temných uliček a krámků, nepřekvapivě výborných hereckých výkonů H.Bogarta a L.J.Cobba, film zaujme také velice slušným dějem a zpestřením je pak vzájemné jiskření mezi Harrym (H.Bogartem) a Violette (M.Torén). 75%. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama